Sport
2020-12-07

A felnőtt mezőnyben is helytállnak a debreceni kardozók

Bivalyerős mezőny gyűlt össze a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a felnőtt kardvívók Magyar Kupájának 2. fordulójában.

Bivalyerős mezőny gyűlt össze a hétvégén a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban a felnőtt kardvívók Magyar Kupájának 2. fordulójában. Többek között kardot rántott a kétszeres olimpiai bajnok, emellett világ- és Európa-bajnok Szilágyi Áron és a sérülésből visszatérő egyéni világbajnok Szatmári András is. A viadalon az Interfencing Debrecen SC kizárólag utánpótlás korú vívói is részt vettek.

Szombaton a férfiak egyéni küzdelével vette kezdetét a verseny. Az Interfencing 15 éves tehetsége, Sápi Vince pedig közel állt egy óriási bravúrhoz. A csoportkörben Szilágyi Áronnal került össze Sápi. Szilágyi könnyed győzelemre számíthatott, ám Vince a végletekig megkeserítette a bajnok dolgát, aki végül csak egyetlen tussal 5-4-re tudta felülmúlni a debreceni fiút. De nem ő volt az egyetlen, aki nagyot vívott a csoportkörben. Klubtársa, K. Szabó Mátyás nem csak közel volt, hanem be is gyűjtött egy értékes skalpot. 5-2-re diadalmaskodott az ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Krisztián felett.

Az egyenes kiesés egyelőre nagy falatnak ígérkezett az ifjoncok számára, Sápi 24., K. Szabó 30., Bányay Marcell 34. helyen végzett.

A nőknél akadtak hiányzók a debreceni egyesület junior világbajnoka, Battai Sugár és a BVSC-s Pusztai Liza személyében. De Sugi távollétében sem maradtunk eredmény nélkül, ugyanis az Interfencing Deberecen junior korú versenyzője, Simon Petronella bizonyult a legjobb vidéki kardvívónőnek előkelő 14. helyezésével, miután a későbbi győztes klasszistól, Márton Annától vereséget szenvedett.

A vasárnapi csapatversenyeken az Interfencing férfi csapata 7., a lányok (Fekete Ágnes, Simon Petronella, Tóth Liliána, Wladimír Véda) 4. helyen végeztek.

Megválasztották a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökét és főgondnokát

Három család kapott ajándékokat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek