Sport
2020-11-24

Decembertől a röplabda bajnokságokban is jön a koronavírus-tesztelés

Az FM90 Campus Rádió DEAC-al foglalkozó sportműsorában beszélt erről Fodor Antal a DEAC férfi röplabda csapatának vezetőedzője.

Decembertől a hazai röplabda bajonokságokban is bevezetik a koronavírus-tesztelést a csapatoknál - erről  beszélt az FM90 Campus Rádió DEAC-al foglalkozó sportműsorában az egyetem férfi röplabda csapatának vezetőedzője. Fodor Antal hozzátette, hogy részleteket még nem közölt a Magyar Röplabda Szövetség, így nem lehet tudni miyen tesztekről és milyen rendszereséggel elvégzett vizsgálatokról van szó. A cél az, hogy minél biztonságosabban lehessen megrendezni a találkozókat. 

- Múlt hét közepén jelent meg az a tervezet, miszerint december elejétől hasonlóan a labdarúgáshoz, nálunk is bevezetik a kötelező tesztelést. Még nem tudjuk pontosan, hogy ez milyen rendszerességgel és feltételekkel történik, de a terv, amit eddig ismertettek az az, hogy kötelezően tesztelik a csapatokat. A terv szerint gyorstesztet használnak, és aki pozitív lesz annak a rendes tesztet is meg kell csinálnia, és karanténba kell vonulnia, aki pedig negatív, azokkal kell kiállni a mérkőzésen. Azt hiszem ez azért is van, hogy a bajnokságot végig tudjuk játszani akár tartalékos csapatokkal is - fogalmazott Fodor Antal.

A DEAC férfi röplabda csapatának vezetőedzője hozzátette azt is, hogy jelenleg a DEAC, a Pénzügyőr és a Kazincbarcika tud meccsek játszani a 7 csapatos Extraligában, míg a többiek helyzetét a koronavírus nehezíti.

KATA enyhítést kér a zeneipar a pénzügyminisztertől

Megkezdődött az online DExpo

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek