MegMinden
2023-02-03

Szaúd-Arábia

(origo.hu)

Elképesztő sícentrum épül a forró sivatagi olajkirályságban.

Újabb elképesztő látványtervekkel állt elő Szaúd-Arábia. Az évek óta tervezett, 500 milliárd dollárból megépülő, Neom névre keresztelt futurisztikus megavárosával kapcsolatban ismét nagy bejelentést tett az olajkirályság, ugyanis annak közelében építené meg a világ egyik legmodernebb síterepét.

Bár Szaúd-Arábia inkább a homok országa, semmint a hóé, mégis, a dúsgazdag sivatagi királyság legújabb tervei között most az szerepel, hogy vezető téli sportközponttá váljon.

Az elkövetkező években a szaúdi Trojena üdülőhelye olyan világhírű síközpontok sorához csatlakozna, mint a Val d'Isere, a Verbier vagy a Zermatt.

A TERVEK SZERINT TROJENA AD MAJD OTTHONT A 2029-ES ÁZSIAI TÉLI JÁTÉKOKNAK, ÉS MÁR ELKEZDŐDTEK A MUNKÁLATOK, HOGY A KOPÁR RÉGIÓT FUTURISZTIKUS ÜDÜLŐHELLYÉ ALAKÍTSÁK.

A síközpont is része Szaúd-Arábia 500 milliárd dolláros Neom-projektjének, amelynek középpontjában egy több kilométer szélességben elterülő épületegyüttes, illetve két 500 méteres felhőkarcoló állna.

A TROJENA A SARAWAT-HEGYSÉGBEN ÉPÜL MAJD FEL, KÖRÜLBELÜL 30 MÉRFÖLDRE KELETRE A VÖRÖS-TENGER PARTJÁTÓL, AMELY TERÜLET ÁTLAGOSAN 10 CELSIUS FOKKAL HŰVÖSEBB, MINT A RÉGIÓ TÖBBI RÉSZE.A projekt Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg ötlete alapján készül, benne
egy mesterséges édesvizű tóval, természetvédelmi területtel, valamint szabadtéri sípályákkal.

Bár tény, hogy a régió hőmérséklete télen gyakran süllyed fagypont alá, és ez a sivatagi királyság azon kevés területeinek egyike, ahol havazás van, a Neom ügyvezető igazgatója, Jan Paterson állítólag elismerte, hogy a hótakaró „akár 70 százaléka" is mesterséges lesz.

A cél az, hogy az üdülőhely 2026-ra elkészüljön, az érkező turisták pedig a projekt weboldala szerint apartmanokban, faházakban és kastélyokban, valamint szállodákban kapnak majd helyet.

Trojena az egyik legkáprázatosabb úti cél lesz a Neom-ban, és az egész világon"

Az eredeti írást itt találja.

Zuckerberg

„A bostoni rosszfiúk”- Aerosmith portré

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek