MegMinden
2022-11-17

Zlatko Dalic

(focivb2022.24.hu)

30 millió eurós fizetésért sem távozott a szövetségi kapitány

Zlatko Dalic 2017 októbere óta irányítja a horvát labdarúgó-válogatottat, azóta 63 mérkőzésen ült a kispadon (mérlege: 32 győzelem, 14 döntetlen, 17 vereség) és négy éve világbajnoki ezüstig vezette tanítványait. A szakember a horvát televíziónak beszélt az elmúlt öt évről, és elárulta, egyetlen olyan alkalom volt, amikor megfordult a fejében a lemondás gondolata.

„Csak egyszer jutott eszembe, hogy elhagyom a válogatottat. A tavalyi Európa-bajnokság csoportkörének utolsó mérkőzésén Skóciával találkoztunk, ha nyerünk, továbbjutunk, ha nem, akkor kiesünk. Akkor úgy döntöttem, vereség esetén lemondok. De erről senki sem tudott” – nyilatkozta. A mérkőzést végül a horvátok 3-1-re megnyerték, és továbbjutottak, így a távozása okafogyottá vált.

Megkérdezték tőle, min változtatna a 2018-as vb-döntőben, amikor Horvátország 4-2-re kikapott Franciaországtól.

„Az argentin Néstor Pitana játékvezetőt lecserélném. Két kapott gólunk is tisztátalan körülmények között született” – mondta.

Dalic elárulta, hogyan utasított vissza egy hároméves szerződést, amellyel nettó 30 millió eurót kereshetett volna:

„Egy kínai klub eljött értem Párizsba. Az elnök évi nettó tízmillió eurót és hároméves szerződést ajánlott. Megköszöntem, és nemet mondtam. Nem értette, így fél év után ismét megkeresett. Azt mondtam, hogy nem hagyom el a válogatottat, mert ez az én népem, az én hazám, és nincs annyi pénz a világon. Megértette, másnap Londonba ment, és szerződtette 13 millió euróért Rafa Benitezt.

Soha nem bántam meg, büszke vagyok erre a döntésemre.

Horvátország az utolsó felkészülési mérkőzésén, Andrej Kramaric 82. percben szerzett góljával, 1-0-ra verte Szaúd-Arábiát szerdán. A világbajnokságon sorrendben Marokkó, Kanada és Belgium lesz az ellenfele az F csoportban.

 

Az eredeti írást itt találja.

LogiSmile

Zámbó Árpy

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek