MegMinden
2022-10-04

Októberfest

(roadster.hu)

Fertőzéshullámot indított el az Oktoberfest.

Rohamosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma Münchenben és környékén, szakértők szerint az Oktoberfesttel összefüggésben.

A beszámolók szerint a München járás kórházaiban 478 embert ápolnak Covid-19 miatt, ami 137 százalékos emelkedés a világhírű sörfesztivál előtti utolsó naphoz – szeptember 16-hoz – képest.

A napi új fertőződések száma már a fesztivál alatt nőni kezdett, és az utóbbi hét napon regisztrált fertőződések százezer lakosra jutó száma kétszázról ezer közelébe ugrott az Oktoberfest bő két hete alatt.

Karl Lauterbach szövetségi egészségügyi miniszter szerint a fertőzéshullám következő szakaszában tovább növekedik majd az egészségügyre nehezedő teher, és

nagyjából tíz-tizennégy napos eltéréssel a súlyos esetek száma is megugrik, és akkor az intenzív osztályokra is több beteg kerül.

“Kár, hogy idáig jutottunk” – jegyezte meg a legelismertebb német járványügyi szakértők közé tartozó miniszter utalva arra, hogy az Oktoberfestet, amelyet két évig éppen a járvány miatt nem rendeztek meg, ezúttal korlátozások nélkül tartották meg.

Az eredeti írást itt találja.

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek