MegMinden
2022-10-04

Musk

(liner.hu)

Musk miatt felfüggesztették a Twitter-részvényekkel való tőzsdei kereskedést.

Névtelen forrásokra alapozott hírek miatt leállították a Twitter-részvényekkel való kereskedést, miután olyan hírek láttak napvilágot, hogy Elon Musk folytatja a Twitter felvásárlására irányuló 44 milliárd dolláros üzletét.

Hatalmas port kavart, amikor Elon Musk bejelentette, hogy fel akarja vásárolni a Twittert, majd kezdetét vette egy jogi csatározás, melynek során folyamatos volt a verbális adok-kapok a világ leggazdagabb embere és a Twitter vezetése között.

Most pedig az AP jelentése szerint leállították a Twitter részvényeivel való tőzsdei kereskedést, miután olyan hírek láttak napvilágot – névtelen forrásokra hivatkozva –, melyek szerint a jogi hercehurca után Musk mégis úgy határozott, hogy végigviszi az üzletet és felvásárolja a platformot.

A nevük elhallgatását kérő források által megosztott információkról a Bloomberg számolt be először, mely szerint Musk 54,20 dollárt ajánlott részvényenként a Twitternek, e jelentés közzététele után pedig hirtelen mintegy 13 százalékkal, 47,95 dollárra ugrottak a részvények.

A jelentés szerint Musk egy levelet küldött a Twitter vezetőségének, melyben felajánlotta, hogy hajlandó az eredeti áron lebonyolítani az üzletet, mely egyébként már megkapta a részvényesek jóváhagyását.

Az eredeti írást itt találja.

Októberfest

Theodórosz Terzopulosz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek