MegMinden
2022-09-28

Anthrax

(shockmagazin.hu)

Az Anthrax az európai turné lemondásáról.

Komoly vitákat váltott ki a rajongók körében az Anthrax aktuális európai turnéjának törlése, pedig Frank Bello basszer szerint szimpla ok áll a háttérben: egyszerűen hatalmasat buktak volna vele, ha átjönnek a kontinensre.

Törölte aktuális európai turnéját az Anthrax, így természetesen az október 31-ei budapesti koncert is elmarad. A csapat pénzügyi és logisztikai okokat jelölt meg a lemondásról szóló közleményben, most pedig Frank Bello a Blabbermouthnak adott interjújában részletesen is kifejtette a hátteret. „Soha korábban nem mondtunk még le európai turnét – fogalmazott a basszer. – Azonban egyszerűen az az igazság, hogy költségvetési szempontból totális őrület, ami most folyik. Tavaly lőttük fel a turné büdzséjét, most pedig megint áttekintettük az üzemanyagárak meg az összes többi aktuális szarság miatt, és a tavalyi háromszorosára jöttünk volna ki. Iszonyatos bukás lett volna így nekimenni az egésznek, és még a promoterek is mind azt mondták: srácok, egyszerűen semmi értelme beleugranotok így a dologba. Ott van a probléma a turnébuszokkal, meg úgy általban mindennel… Tényleges rettenetes az egész. Még szerencse, hogy az angliai dátumokat valahogy össze tudjuk hozni.”

Bello leszögezte: a csapat valamikor, valamilyen formában természetesen visszatér majd Európába, és őket is hidegzuhanyként érte a lemondás. „Előzetesen a Black Label Societyvel és a Hatebreeddel turnéztunk, aztán hazajöttünk, és alig vártuk a folytatást: Egyesült Királyság, aztán Európa többi része. Hozzászoktunk, hogy néhány hónapig mindig folyamatosan úton vagyunk. Aztán a menedzserünk közölte, hogy ilyen pénzügyi háttérrel egyszerűen nem foghatunk bele ebbe. Mi meg: hogy mi van? De hát ez meg hogyan lehetséges? Aztán átnyálazod a papírokat, és egyből megérted. Rémes az egész…”

Nem egyedül az Anthraxet sújtják a rockszíntérről az elszállt energiaárak és a covid miatti leállásból még mindig fel nem épült turnéipar logisztikai nehézségei, így például a turnébuszhiány: a Stryper ugyanezek miatt nem is tud nekiindulni népszerűsíteni ősszel megjelenő új nagylemezét, de hasonló okoból kifolyólag lemondta aktuális európai turnéját a Ministry is.

Az eredeti írást itt találja.

Újraindul a szülészeti ellátás a Kenézy Campuson

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek