MegMinden
2022-08-06

Boldog

(goodstuff.hu)

Talán úgy érzed, hogy elfáradtál ebben az egészben…

… és talán azt is érzed, hogy feladnád.

Először is tisztázzuk: tök oké, hogy így érzel. Teljesen jogos, ha fáradtnak érzed magad. Teljesen jogos az is, ha úgy érzed a teljesítőképességed végére értél. Oké az is, ha nem érzed ugyanazt a motivációt, mint az elején. Ez így mind rendben van.

Úgy érzed most megakadtál és bizonytalannak érzed magad. Ezek az érzések mind emberi érzések.

Az is oké, ha frusztráltnak érzed magad, mert nem sikerült elérni, amit szerettél volna. Vagy ha úgy érzed tehetetlen vagy és nem hogy előre nem tudsz lépni, de még hátra is lépsz kettőt. Nem kell mindig boldognak érezned magad.

Viszont nyugodtan beszélhetsz róla, megoszthatod másokkal az érzéseidet, elmondhatod, hogy mi fáj, és hogy mennyire rosszul érzed magad emiatt. Ledöntheted a falakat, amelyeket magad köré emeltél, mert hidd el, vannak emberek körülötted, akikben megbízhatsz.

Teljesen rendben van, hogy úgy érzed fáj és legszívesebben a következő négy napban inkább ki sem kelnél az ágyból. Nyugodtan törődhetsz most egy kicsit többet magaddal és nyalogathatod a sebeidet.

Ez mind oké.

De tudod, hogy mi nem oké?

Nem oké például, ha az alapján értékeled magad, hogy mennyit teljesítettél. Nem oké, ha leértékeled magad csak azért, mert egy kis szünetre van szükséged. Nem oké, ha magadat szidalmazod, miközben mással, aki ugyanilyen helyzetben van, sokkal elnézőbb lennél. Nem oké azt színlelni, hogy minden szuper, miközben pont az ellenkezőjét érzed. Egyáltalán nem oké magadban rágódni, miközben nagyon jól tudod, hogy mennyit segítene, ha beszélnél róla valakivel.

Az eredeti írást itt találja.

Alföld

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek