MegMinden
2022-03-25

Vb 2022

(nso.hu)

„Neeeeeeeeem” – olasz lapszemle az északmacedónok elleni kudarc után

Melankolikus hangulat uralkodott el Olaszországban és az olasz sportsajtóban azután, hogy a helyi labdarúgó-válogatott 1–0-ra kikapott hazai pályán Észak-Macedóniától a világbajnoki pótselejtező elődöntőjében, így elveszítette az esélyét arra, hogy kijusson az év végi katari tornára. Az olasz lapok nem leplezték csalódottságukat pénteki számukban.

„Neeeeeeeeem” – kürtöli világgá fájdalmát a Tuttosport szerkesztősége. A torinói sportlap címlapján Xavier Jacobelli újságíró öthasábos jegyzetben kérleli Roberto Mancinit, hogy folytassa a munkát, és ne távozzon a szövetségi kapitányi posztról.

„Fuori dal mondo”, vagyis „Kívül a világon” – olvasható a La Gazzetta dello Sport címlapján. „Képtelenség Palermóban: a Wembley hősei a 92. percben kapott góllal 1–0-ra kikaptak Észak-Macedóniától. Viszlát, Katar” – teszik hozzá. A milánói újság idézi Mancinit, aki a meccs után túlságosan csalódott volt ahhoz, hogy a jövőjéről beszéljen. „Én vagyok az első számú felelős. Most jobban támogatom a játékosaimat, mint valaha.”

„A pokolba” – írja a Corriere dello Sport, amely hihetetlen vereségként jellemzi az Észak-Macedónia elleni 0–1-et. A római lap a címlapján megszólaltatta Gabriele Gravinát, az olasz szövetség elnökét: „A kapitánynak maradnia kell. Nagy a fájdalmunk, de együtt leküzdjük.”

„Olasz katasztrófa. A »kékek« nem voltak veszélyesek, nem tudták kellőképpen irányítani a mérkőzést” – olvasható a Corriere della Sera tudósításában. 

„Egyirányú utazás a Wembley és Palermo között. Nagyobb a csalódás, mint a svédek ellen volt” – utalt az előző, 2018-as világbajnokság pótselejtezőjében elbukott párharca a La Repubblica.

Az eredeti írást itt találja.

Begyűjtenék a pontokat megyei csapataink

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek