MegMinden
2022-02-22

Oscar

(port.hu)

Nem várt eredményt hozott az Oscar közönségszavazása.

Az Akadémia a Pókember: Nincs hazaút negligálása miatt akart gesztust tenni a népnek, de ehelyett egészen más filmekre szavaztak.

Mivel az Oscar-gála nézettségével párhuzamosan az Oscar-díjak elismertsége is fokozatosan csökken, a kitüntetésekről ítélő Akadémia idén több nézőcsalogató újítással próbálja meg emelni a ceremónia és a díjak népszerűségét. Emiatt (illetve a hivatalos verzió szerint azért, hogy minél több filmet jutalmazhassanak) ebben az évben bevezettek egy közönségfilmeket díjazó nem hivatalos kategóriát, amelynek végső győzteséről szavazás útján a nézők dönthetnek.

Az idei jelölések kihirdetésekor mind a civilek, mind a szakma körében nagy felzúdulást keltett, hogy a kirobbanóan sikeres Pókember: Nincs hazaút mindössze egyetlen nominációt érdemelt, azt is csak a nem annyira fontos „legjobb vizuális effektek” kategóriában.

„Mi a sz*r? Tíz hely van, mégsem fért be az elmúlt három év legjobb filmje?”

– háborgott például a szuperhősfilmes folytatás mellőzése miatt Kevin Smith.

Az Akadémia tehát minden bizonnyal azt remélte, hogy a közönségszavazással majd megvigasztalhatják azokat, akik amiatt szomorkodnak, hogy a Pókember: Nincs hazaút nem kapott több jelölést. Sajtóértesülések szerint azonban

a közönség egyelőre máshogy döntött,

így a képregény-adaptációt a jelek szerint ott is negligálják majd.

Először a Deadline írta meg, hogy jelenleg az Amazon Prime Video transzvesztita tündér keresztanyával felturbózott bulis, emancipált Hamupipőke-musicalje áll az élen, amit olyan egyéb produkciók követnek, mint a Zack Snyder: Az Igazság LigájaA halottak hadserege című, szintén Snyder által rendezett netflixes opus, illetve a rajongók körében úgy tűnik, még mindig népszerű Johnny Depp életrajzi filmje, a Minamata.

A közönségfilmek elhanyagolása egyébként régi téma az Oscar-díjakkal kapcsolatban – ez indokolta azt a lépést is, amikor 2009-ben az Akadémia a korábbi ötről tízre (pontosabban potenciálisan tízre, nem kötelező kihasználni az összes helyet) emelte a „legjobb film” kategóriában jelölhető alkotások számát. Hogy idén hogy alakul végül a nyertesek listája, az március 27-én derül majd ki. Addig még talán a Pókember: Nincs hazaút is szépíthet.

Az eredeti írást itt találja.

Drámai meccs után egy lépésre a rájátszástól a DEAC

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek