MegMinden
2022-01-19

Megasztár

(index.hu)

Geszti Pétert szíven ütötte, amit Oláh Ibolya a dalukról mondott

Nem adja elő többet a Magyarország című dalt az énekesnő, amit Geszti Péter ugyan megért, de láthatóan a szívére vett. Az énekesnő emellett több súlyos állítást is megfogalmazott a Megasztár című tehetségkutatóval kapcsolatban, amelyben annak idején sok más énekes mellett őt is felfedezték.

Oláh Ibolya a minap a Partizán POP című műsor vendége volt, ahol hosszasan mesélt karrierje kezdetéről, azaz a megasztáros időkről is. Az énekesnő szerint a tehetségkutató, ahol Tóth Vera után a második helyen végzett, lelkileg és fizikailag is borzasztó megterhelő volt, emellett Gulyás Márton azon felvetését sem cáfolta, hogy a végeredményt manipulálhatták a műsorban. Amikor a műsorvezető rákérdezett, hogy vajon lehetnének-e meglepetések, ha kiderülne a szavazatok valós megoszlása, nem adott egyértelmű választ, csak bólintott. Emellett azt is kifogásolta, hogy az ő szurkolótáborát Tóth Veráéval ellentétben hátra ültették a helyszínen, ám végül elismerte, hogy Vera technikailag jobb volt nála. 

Az interjú során szóba került a Magyarország című dal is, amelynek Geszti Péter jegyzi a szövegét. Felvezetésként Gulyás Márton megemlítette, hogy 2004-ben Oláh Ibolya elénekelte a Hazám című dalt, ami a tehetségkutatóban is egy emblematikus pillanat volt. Ennek kapcsán kiderült, hogy maga az énekesnő is érezte, hogy a politika használni próbálja a karakterét, de benne meg is volt a hazaszeretet – ahogy Bakács Tibor fogalmazott akkor, példát vehettek volna róla még a bőrfejűek is. 

2005. augusztus 20-án aztán Oláh Ibolya elénekelte a Magyarország című dalt. Arra a kérdésre, hogy a szerzeményhez hogyan viszonyul, annyit mondott: 

Abban az időben nagyon hittem ebben a dalban. Meg az emberekben is. Már nem merném előadni. És nem is fogom. Ezt a dalt már nem adom elő. Ez van. Mást szívesen eléneklek. Én nem hiszek már ebben. Az emberekben... Hittem, hogy tényleg lehet jó dolgokat csinálni, hittem az összetartásban.

Az eredeti írást itt találja.

A világ legrégebbi szívószálát találhatták meg a Kaukázusban

Enzo a 2000

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek