MegMinden
2021-12-13

Fesztivál

(deszkavizo.hu)

A Chicago is színpadra kerül a 2022-es Szegedi Szabadtéri Játékokon

A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a Fesztivál életében először kerül színpadra a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a Chicago. Az előadást a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, Béres Attila állítja színpadra.

2022 augusztusában újabb nagyszabású produkcióra számíthat a szegedi közönség. Az 1975-ben bemutatott Chicago című musicalben minden megvan, ami egy Broadway sikerhez kell. A népszerűség, a korrupció, a gyilkosság-kultusz ábrázolása egy jazz hangulatú zenés estély keretein belül rendkívül egyedi és magával ragadó élményt ad a közönségnek. A hatást pedig a fülbemászó és kultikus betétdalok csak fokozzák. Nem csoda, hogy a Chicagót idén már több mint húsz éve töretlen sikerrel játsszák a Broadway-n, a produkció ezzel a második leghosszabb ideje műsoron lévő darab az amerikai musicalek történetében, majdnem tízezer előadással. A színházi elismeréseken kívül pedig a filmadaptáció is elnyerte a közönség és a kritikusok tetszését, valamint összesen 6 Oscar-díjat, a 2002-ben bemutatott Chicago film főszereplői Renée Zellweger, Catherine Zeta-Jones és Richard Gere voltak.

Chicago valós bűntényeket adaptál, amelyeket az 1920-as években követtek el a bemutatott nők házastársaikkal szemben. Főszereplőnk, Roxie Hart a vaudeville színház korszakában szeretne népszerű előadó lenni. Ám a népszerűség nem várt formában érkezik hozzá, amikor egy gyilkosságot követ el. Az élete a történések ellenére, vagy inkább azok következtében azonban továbbra is egy hatalmas show marad. John Kander és Fred Ebb művében a felsorakoztatott hétköznapi karakterek egy-egy zenés produkció keretében mutatkoznak be. Ez az egyedi ábrázolás a zene és a látvány páratlan összhatástát eredményezi.

Az eredeti írást itt találja.

Megalakultak a DE új kari Hallgatói Önkormányzatai

Újabb támogatási felhívás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek