MegMinden
2021-11-24

Mazda

(totalcar.hu)

Jövőre várható az új Mazda MX-5

A Mazda japán honlapján egy üzenet fogadja a lehetséges MX-5 vásárlókat: a jelenlegi modell gyártását már befejezték, a következő bemutatása a télen várható.

Egyelőre ennyi biztos, de úgy hallani, hogy nincsen szó teljes modellváltásról: a Mazda sportkocsijának negyedik, ND néven ismert generációja csak egy kisebb felújítás előtt áll. A cég amerikai részlege ennek kapcsán jelezte, hogy a típus egyelőre a kínálatuk része marad, és nem is tudnak olyan tervről, amely a forgalmazás leállítására vonatkozna.

Korábban ugyan hallani lehetett róla, hogy hibrid hajtással, vagy szintetikus üzemanyagra átállított motorokkal tennék környezetkímélőbbé a könnyű, kétüléses sportkocsit, de ezeket a spekulációkat egyelőre semmilyen módon nem erősítették meg.

Ugyanakkor a Mazda Japánban már bemutatott egy ultrakönnyű változatot 990S néven, amely csupán 990 kilogrammot nyom menetkészen. Ebből kimaradt a legtöbb hangszigetelő anyag, emellett a könnyebb kerekekkel és új Brembo fékekkel is csökkentettek a tömegén. Nem lenne meglepő, ha az ezen elvégzett fejlesztések egy része a modellfrissítés során a többi MX-5 változaton is felbukkanna.

Az eredeti írást itt találja.

Bolygóvédő

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek