MegMinden
2021-10-20

Fónix

(origo.hu)

Megújult a debreceni Főnix Aréna

 Az ünnepségen Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Papp László, Debrecen polgármestere, Bardóczy Gábor kormánybiztos, Juhász Roland, vagyongazdálkodásért felelős államtitkár és Kósa Lajos, Debrecen országgyűlési képviselője, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke méltatta a megújult létesítményt, amely az egyik helyszíne a januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokságnak.

Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, hogy a város egyik igazi ékessége a Főnix Aréna, amely a kormányzat és a Magyar Kézilabda Szövetség támogatásával újult meg."Új arculatot kapott, és vizuálisan, valamint technikailag is megszépült a létesítmény, ezt az új név is jelzi, hiszen mostantól Főnix Aréna a hivatalos elnevezése.

Debrecen az egyik legjobb sportinfrastruktúrával rendelkező város Magyarországon, hiszen a közelmúltban épült Nagyerdei Stadion, a megújult Hódos Imre Sportcsarnok, az egyetemi létesítmények és a Főnix is világszínvonalon szolgálja ki a sportolókat, sportszeretőket és a kulturális rendezvényeket."

"2018-ban nagyot álmodtunk, amikor Szlovákiával együtt beadtuk pályázatunkat a férfi kézilabda Európa-bajnokság rendezési jogára. Törekvéseinket siker koronázta, hiszen a jövő év elején hazánk először rendezhet felnőtt férfi kézilabda-világversenyt. Már akkor egyértelmű volt, hogy Debrecen az egyik biztos helyszín" – emelte ki Kocsis Máté, az MKSZ elnöke.

Az eredeti írást itt találja.

Kocsis Tibor

Lovrencsics Gergő

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek