MegMinden
2021-09-26

Puskás István

(Facebook)

Debrecen értékeiről szólt a tegnap, a kézművesekről, az iparosokról, a gasztronómiáról

Debrecen értékeiről szólt a tegnap, a kézművesekről, az iparosokról, a gasztronómiáról, a művészetekről, különösképp az irodalomról és a képzőművészetről. 

- Az első debreceni értéknappal kezdődött a délelőtt, ahol azon polgártársainkkal lehettünk együtt, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy megőrizzék és tovább örökítsék a városunk identitását adó értékeket.

Aztán irány Bihardiószeg, az érmelléki bor hazája, mert bár a dűlőkről a Nagytemplom tornya már nem látszik, azért tudjuk, egy közösség, egy város határai addig terjednek, ameddig a mindennapi kapcsolatok hálója ér - Debrecené pedig évszázadok óta e dombokon végződik. 

- Délután a Református Kollégium baráti köre és a gimnázium tartottak megemlékező napot a Légy jó mindhalálig tavalyi századik születésnapja alkalmából; városunk múltja nem csak falakba, tárgyakba, az utcákra, tudományos művekbe van írva, de irodalmi alkotásokba is, ezek pedig nem születhettek volna meg a Kollégium nélkül. 

 

- a MODEM tegnap tizenöt éves lett, a gazdag szülinapi program esti történéseire sikerül odaérni; az egyszeri debreceni szemszögéből mondtam pár szót arról, mit jelentett számunkra a MODEM megnyitása, a remek beszélgetésben az "alapító atyák", Antal Péter és Gulyás Gábor idézték fel a születés történetét Vizi Kata, az intézmény vezetőjének kérdéseire válaszolva.

Az eredeti írást itt találja.

Csapadékosra fordul az idő és mérséklődik a meleg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek