MegMinden
2021-09-25

Film Maraton

(mandiner.hu)

Jankovics Marcell előtt tiszteleg a filmszakma

Korszakalkotó tehetség, aki képes csodákat varázsolni – mondta Csík János Jankovics Marcellről és kedvenc alkotásáról, a János vitézről. A filmet ma este a Szent István téren, a Bazilika előtt, óriásvásznon nézheti, aki kilátogat a Budapesti Klasszikus Film Maratonra.

Elismerésre méltó az az igyekezet és tehetség, amikor egy ember a nehéz helyzetekben is képes csodákat varázsolni – mondta Csík János, amikor Jankovics Marcellről, és egyik kedvenc alkotásáról, a János vitézről kérdeztük. A világhírű animációs rendező emlékére több alkotását is bemutatják a Budapesti Klasszikus Film Maratonon.
Jómagam is Jankovics Marcell tisztelői közé tartozom, sajnálom, hogy már nincs köztünk – mesélte a Mandinernek Csík János, a Kossuth-díjas Csík Zenekar alapító tagja. A zseniális rajzfilmrendezővel ritkán, leginkább protokolláris eseményen találkozott, ahol

a nagy művészen túl egy rendkívül kedves, figyelmes embert ismert meg személyében.

A kölcsönös tiszteletet megadva, szerényen viselkedett, egy percig sem éreztette senkivel, hogy ő egy világszinten elismert szakember - fogalmazott az énekes. “Mindig öröm volt hallgatni gondolatait, az Istenbe vetett hitről, annak szükségességéről, motiváló erejéről.

Az eredeti írást itt találja.

Gabriel Petito

Billie Eilish

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek