MegMinden
2021-07-21

Jay és Néma Bob

(instagram)

Tényleg megvalósul a Shop-stop 3. ?

Az 1994-ben bemutatott Shop-stop egyszerű, kisköltségvetésű dramedy volt, mégis egy egész generáció életérzését sűrítette életszagú sztorijába. Ehhez készült spinoff (Jay és Néma Bob-filmek) és folytatás is Shop-stop 2. címmel 2006-ban, ám ez minden erénye ellenére sem tudott felnőni a nagy elődhöz. Egy ideje már tervezik a 3. részt is, azonban ez csak nem akart összejönni – mostanáig.

Maga Kevin Smith jelentette be Instagramon (alább látható a beágyazott bejegyzés), hogy a Lionsgate nevű gyártó és forgalmazó cég megszerezte a Shop-stop jogait, így a 3. rész forgatása már meg is kezdődhet augusztusban. Természetesen a filmet ezúttal is Smith rendezi és írja, valamint szerencsére visszatérnek a főhősöket játszó színészek is: Jeff Anderson Randal, Brian O'Halloran Dante, Marilyn Ghigliotti Veronica, Jason Mewes Jay és persze Smith Néma Bob szerepében, sőt Rosario Dawsont is sikerült megnyerni, hogy újra eljátssza a Shop-stop 2. Beckyjét.

A rendező nyilatkozata szerint a forgatás eredeti helyszínen zajlik majd New Jersey-ben, a sztoriról pedig annyit árult el, hogy hőseiből filmrendező válik benne, minthogy annak idején ők csináltak belőle is filmkészítőt, így szeretné a 3. részben viszonozni ezt a "szívességet". Tehát ismét egy nagyon személyes hangvételű, önéletrajzi ihletésű alkotásra számíthatunk – annál is inkább, hogy pár évvel ezelőtt arról szólt a fáma, hogy Kevin Smith saját infarktusának nem éppen szívderítő élményét is beleviszi a Shop-stop 3-ba hősein keresztül.

Smithnek a hírt bejelentő Instagram-posztjában azt olvashatjuk, hogy Randal mint az ő egyfajta alteregója szenved el szívrohamot, amely a karaktert is majdnem a sírba juttatta. Ez azonban arra készteti antihősét, hogy filmet csináljon életéről a filmbeli bolt, a Quick Stop Groceries egykori alkalmazottjaival, azaz haverjaival.

 

Az eredeti írást itt találja.

Filmfesztivál

A dobos debrecenből érkezik!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek