MegMinden
2021-07-11

Debbie Harry

(retikul.hu)

A Blondie a hetvenes évek közepén vált igazán ismertté úttörő zenéivel, de még manapság is sokan nosztalgiáznak a rockegyüttes szerzeményeire.

A Blondie a hetvenes évek közepén vált igazán ismertté úttörő zenéivel, de még manapság is sokan nosztalgiáznak a rockegyüttes szerzeményeire. A banda énekesnője, Debbie Harry idén lett 76 éves, ám a kor az ő esetében tényleg csak egy szám, hiszen tökéletesen megőrizte energikusságát és vadóc stílusát.

A Blondie az egyik legnépszerűbb formáció volt a hetvenes évek derekán. Olyan örökzöld dalokat szereztek, mint a One way or another, amelyet már sokan feldolgoztak. Rétegzenekarként kezdték, ám dallamossá formált punkos, rockos hangzású zenéik csakhamar minden buliban elhangzottak.

Debbie Harry a szó legszorosabb értelmében a banda frontembere és fő ütőere volt, a közönség tulajdonképpen a szőke énekesnővel azonosította a Blondie-t. Népszerűsége olyannyira az egekbe szökött, hogy a többi tag háttérstatisztának érezte magát, végül a feszültségek miatt a zenekar feloszlott. Ám a felkapottságuk szemernyit sem csökkent, így 1997-ben újra összeálltak, később új lemezt jelentettek meg.

A Blondie sikere nagyban köszönhető Debbie Harry-nek, aki nem csak hangjával, hanem extravagáns stílusával, lázadó egyéniségével, és színpadi jelenlétével is elbűvölte a hétköznapok sivárságából kitörni vágyó embereket. A 76 éves énekesnő ma is jól tudja, hogyan kell uralni a színpadot, de ez nem egy megjátszott póz nála, hanem afféle zsigeri szenvedély, amivel csak kevés előadó rendelkezik. Sikerének egyik kulcsa mindig is az őszintesége volt, ami már a puszta jelenlétéből is kiérezhető.

Az eredeti írást itt találja.

Ritkaföldfémek

Olaszország Európa-bajnok!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek