MegMinden
2021-06-06

DEAC

(deac.hu)

Nem csak versenysportban jár élen a DEAC

Az elmúlt három évben a klub sokat tett azért, hogy tevékenységében az egészségorientáltság, a lakosság egészségfejlesztése is kiemelkedő szerepet kaphasson.

Disszeminációs szakmai zárókonferencián mutatták be a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség, valamint a DEAC konzorciumában létrehozott „Több mint egy klub” program eredményeit szerdán a Nagyerdei Stadionban, ahol a Debreceni Egyetem kancellárja a helyi sportökoszisztémáról beszélt – olvasható az hirek.unideb.hu oldalon.

A három éven át tartó program célja az volt, hogy a hazai sportegyesületek portfóliójában az utánpótlás- és versenysport mellett hangsúlyosabban jelenjen meg az egészségvédő testmozgás, így a klubok esetében az egészségorientáltság, a lakosság egészségfejlesztése is kiemelkedő szerepet kaphasson. A projektben a Debreceni Egyetem sportklubja, a DEAC példamutató munkát végzett, hiszen elsőként itt próbálták ki és vezették be ezt a modellt.

A projektzáró rendezvényen Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja bemutatta a szövetséggel közösen elvégzett munka eredményeit, valamint ismertette az intézmény egészséges életmódot, egészségmegőrzést támogató sportökoszisztémáját.

Az eredeti írást itt találja.

Univerzálissá válhatnak a böngészőkiegészítők

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek