MegMinden
2021-05-31

Rádió

(beatradio.hu)

Újabb nagy névvel gyarapodik a Beat műsorvezetőinek névsora!

 

Magyarország vezető zenei kordinátorai is beveszik a Beat stúdióját! Júniustól minden kedden izgalmasabbnál izgalmasabb zenei életutakat ismerhetünk meg, ezúttal produceri szemmel! - Interjú a Producerek podcast házigazdájával, Lombos L. Mártonnal! 

 

Beat: Milyen alkotói folyamatok kötnek le jelenleg? 

 

L.M.: Azon felül, hogy megrendelésre írok dalszövegeket, gyúrom a saját nótákat. Ez most nagyon fontos nekem. Van egy jó kis szuper-group, kiváló muzsikusokkal, és egyéni stílussal, akikkel hamarosan stúdióba megyünk - természetesen saját szerzeményt veszünk fel -, ezen felül Gitano Nagy Lacival mostanában fejezünk be egy EP-t. Mostanában különben közel kerültem a színházhoz - mint dalszövegíró és zenei vezető -, ott most nagy erőkkel melózunk az újraindításon… az Anyatigriseket mutatjuk be először a közönség előtt. Nagyon kíváncsiak vagyunk rá, hogy hogyan működik, bár az online térben már kipróbáltuk, és eléggé jól futott. Decemberben a top 3-ban szerepeltünk.

 

Beat: A héten új adás indul a Beat-en a műsorvezetéseddel. Miről szól és kiknek szól a Producer? 

L.M.: Egy kicsit szakmai a műsor, de figyelünk arra, hogy mindenki számára érthető legyen. Magyarország vezető producereit hívom el egy beszélgetésre. Én nagyon szeretem körüljárni az életutat… számomra mindig izgalmas, ahogy felsejlenek a sztorikban a hétköznapok, a nehézségek, amikkel megküzd egy pályakezdő, hogy hogyan alakul ki a profizmus, a saját stílus, de praktikákról is esik szó. 

 

Beat: A vendégeid minden esetben három dallal érkeznek hozzád. Milyen témák szerint kéred tőlük ezeket a trackeket?

 

Az első dal az áttörésről szól… a “régi iskolában” van egy tanulási folyamat, ami akár évekig is tarthat. Nálam is így volt. Egyszercsak megjelenik egy dal, ami kicsit megváltoztatja az ember életét. Ami után egy másik polcra helyezik az embert. Én ezt a dalt kérem el először. A következő dal az, amit szeretnénk, hogy beírjanak a nagy magyar poptörténet könyvébe. Sokszor ez nem az a dal, ami a közönségkedvenc. Talán pont ettől izgalmas nekünk hallgatóknak. Mert ez a dal kifejezi a producer egyéni ízlését. A harmadik dal a trükké… valami olyan megoldást mutat meg vele a vendég, ami egyéni, nem kézenfekvő. Lenny Kravitz-el példálózom mindig, aki az 5. lemezén egy zöld sörösüveget (a lemezborítón “green Heineken bottle” szerepel) használ ütőhangszerként. 

 

Beat: Elárulod, hogy neked mi lenne ez a három dal? 

L.M.: Minden vendégem mondja, hogy ezeknek a daloknak a kiválasztása nagyon nehéz feladat. Szabó Zével dumáltunk a műsor felvétele előtt, és panaszkodott, hogy volt vagy 40 dal, amit megmutatott volna, és sokat agyalt, hogy melyik hangozzon el… és én most azért örülök, hogy nem mint vendég ülök a Producerben, mert nem kell órákig agyalnom rajta. Most persze nagyokat mosolygok magamban, hogy mennyire jó dolog kérdezőnek lenni. :-) 

 

Az első adás június 1-én este 18:00-kor a Beat-en, a vendég pedig Szabó Zé lesz!

Az eredeti írást itt találja.

Kétezer éves bazilikát tártak fel Izraelben

Mozgókép Fesztivál

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek