MegMinden
2021-05-23

Kiss Tibi

(hvg.hu)

Nem nagyon van esély arra, hogy már nyáron Kiss Tibivel lépjen fel a Quimby

Tavaly júliusban jelentette be a Quimby, hogy Kiss Tibi terápián van, és a felépülésére koncentrál. Tavaly emiatt az összes fellépésüket lemondták, idén pedig úgy tűnik, hogy helyettesíteni kell majd a frontembert. Balanyi Szilárd billentyűs a Blikknek azt mondta, bíztak benne, hogy Kiss Tibi már nyáron visszatér a rehabról, de erre egyelőre nem kerül sor:

Nagyon várjuk őt vissza, de tudjuk, hogy időre van szüksége, nem siettetjük. Ez egy nehéz és hosszú gyógyulási folyamat, lassan veszi fel a fonalat, de egyre jobban van. A zenekarból már ketten is beszéltek vele, és gyakran érdeklődünk ismerősöknél az állapotáról, de nem akarjuk zavarni. Gyógyuljon, és ha már jól van, akkor térjen vissza! Nélküle nincs Quimby, a zenekarral is azt beszéltük, hogy szóba sem jöhet, hogy Tibi nélkül folytassuk. Most az a feladatunk, hogy amíg ő visszatér, addig életben tartsuk az együttest

– mondta Balanyi.

A Quimby lekötött már pár koncertet erre az évre, és az együttes menedzsere azt mondta, több zenésszel is tárgyaltak arról, hogy beugranának Tibi helyére, „ám a jelenlegi helyzet még elég képlékeny”, ezért sem szeretnék még elárulni, hogy kik jöhetnek szóba.

„Én bent teszem a dolgom, ti pedig kint tegyétek a dolgotok” – üzente a rehabról még az év elején Kiss Tibi a Quimby tagjainak. A zenekar életében már korábban is volt leállás. Kiss Tibi a hvg.hu-nak az előző, 2003-2004-es rehabilitációs időszak előtti éveiről ezt mesélte: „Az életet kétpofára faltuk, tele voltunk energiával, és annak ellenére, hogy persze voltak negatív dolgok, éreztük, hogy ez most egy megismételhetetlen időszak, ilyen nem lesz később. Akkoriban adtuk a legtöbb koncertet.

Elmentünk a határainkig, nem sokkal később szét is estünk. … jött a Káosz amigos című lemezünk, ami már a széthullás terméke volt, ez logikusan következett az előzményekből… végül valóban, mint zenekar is széthullottunk. És én személyesen is. De nincs olyan, hogy csak egy oka van egy zenekar széthullásának. Sok nagy zenekar fel is oszlik 7-8 év után, mert, ha rendesen csinálják, elég keményen igénybe veszi ez az embert.”

Az eredeti írást itt találja.

Ákos már biztosan ott lesz az idei Campuson

Olaszország nyerte az Euróvíziós Dalfesztivált

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek