Médiapiac
2021-05-26

Miklósvölgyi Péter: Debrecenben a Campus Fesztivált mindenki szereti

Gőzerővel folyik a zeneipari háttérmunka, hogy újra koncertekre és fesztiválokra mehessen a közönség. Az index.hu szakembereket szólaltatott meg a témában, akik nagyon várták már ezt a pillanatot. Miklósvölgyi Péter a Campus Fesztivál fesztiváligazgatója például optimistán várja az idei rendezvényt.

A fesztiválok helyzete volt talán a legbizonytalanabb, hiszen ezeken a rendezvényeken több tízezer ember bulizik egyszerre. A legnagyobbak közül a VOLT, a Balaton Sound és a külföldieket is nagy számban vonzó Sziget már korábban lemondta az idei rendezvényt, a debreceni Campus Fesztivál viszont a végsőkig kitartott. Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató azt mondja, év elejétől úgy kalkuláltak, hogy május-június környékén érhetjük el a nagy rendezvényekre vonatkozó korlátozások feloldását. Ezért is kommunikálták azt, hogy május végéig döntenek az idei fesztivál sorsáról. A fő szervező kihangsúlyozta, náluk a szervezőcsapat nagy része a cég egyéb – nem fesztivált érintő – munkafolyamataiban is részt vesz, azaz nem csak a fesztivál az egyetlen bevételük, így a szervezet túl tudott élni. Különösebben nem reménykedtek semmiben, hittek a rendezvény múltjában és abban, hogy nyárra tényleg felszabadulhatunk. Ám ha a fesztivált csak létszámkorláttal lehetett volna megtartani, arra is volt forgatókönyvük.

Több verzióval is készültünk, a folyamatos újratervezésről szólt az elmúlt időszak. A létszámkorlát mellett a kötelező maszkhasználat is kérdés volt. Tavaly volt B tervünk, Campus Eleven néven egy 11 napos rendezvénysorozat, majd C tervként stadionkoncertek. Ezúttal is több forgatókönyvben gondolkodtunk, az utóbbi bő egy évben megszoktuk, hogy semmi sem biztos.

A fellépők kapcsán a fesztiváligazgató elmondta, hogy bár több nemzetközi előadóval megegyeztek, a korlátozások és a szektorban lévő bizonytalanság miatt a szerződések aláírása elhúzódott, a produkciók nagy része pedig el sem indult. Ebben a helyzetben a nemzetközi ügynökök is rugalmasak voltak. Most úgy számolnak, hogy 2022-ben már ismét lehetnek a magyar előadók mellett külföldi fellépők is.

IDÉN NEM AZ A KÉRDÉS, HOGY KIK A KÜLFÖLDI HEADLINEREK, HANEM HOGY EGYÁLTALÁN LESZ-E FESZTIVÁL

– mondta Miklósvölgyi Péter, hozzátéve: a fesztiváltérkép évről évre változik, és ez most sincs másként. Idén elsősorban szabadtéri koncerthelyszínekben gondolkodnak, a fő szempont pedig, hogy hosszú kihagyás után a teljes magyar zenei élvonalat újra vendégül láthassák a Campuson. Hogy a partnereik tekintetében a járvány miatt módosul-e bármi, arra annyit mondott, hogy a szponzoraik továbbra is hisznek a Campus sikerében, egy-két változás lesz persze, de örömtelinek tartja, hogy vannak új partnereik is. A fellépők leszervezése persze nem egyszerű, hiszen a hosszú leállás után minden előadó szeretne helyet kapni a fesztivál színpadain. 

ár 0.+3 nap helyett idén négy teljes napot szervezünk, még így is komoly kihívás a programszervező csapatnak, hogy kezelje a sok megkeresést. A Campusra szívesen jönnek a fellépők, de a színpadok száma véges, évente visszatérő probléma, hogy nem tudunk mindenkinek helyet biztosítani. Természetesen senki sem akar lemaradni az első nagy buliról az országban a hosszú kihagyás után, de mindenki korrekten és együttműködően áll a Campushoz. Persze a várakozás mindenkiben fokozottabb, mint egy átlagos évben

– magyarázta a fő szervező, hozzátéve, optimisták arra vonatkozóan, hogy így is nagy lesz az érdeklődés a Campus iránt. Azt mondja, 

DEBRECENBEN A FESZTIVÁLT MINDENKI SZERETI ÉS A MAGÁÉNAK ÉRZI,

a város turisztikai értéke pedig évről évre nagyobb. Kiemelte, hogy a fesztivál helyszíne, a debreceni Nagyerdő országosan is egyedülálló, hiszen ott a víztorony, a stadion, a főbejárattól száz méterre pedig megnyílt „az ország legmenőbb strandja”, amelyek mind vonzerőnek számítanak. Fontos bázisuk a Debreceni Egyetem is, az ország egyik legnagyobb egyeteme, több mint negyvenezer hallgatóval.

Ami a védettségi igazolvány kérdését illeti, be kell látni: jelenleg az oltás az egyetlen módja annak, hogy magunk mögött hagyjuk a pandémiát, oltás nélkül sorra veszítenénk el a barátainkat, rokonainkat, és még mindig otthon ülnénk. Sokan nem akarják/merik kimondani, mi ezt felvállaljuk. Örülünk, hogy visszakaptuk a munkánkat és fesztivált szervezhetünk a közönségünknek

– mondta a fesztiváligazgató, hangsúlyozva: informatikai és személyi háttérben is erősítenek a beléptetésnél, mindent megtesznek, hogy gördülékeny legyen a bejutás. Hogy mekkora előnyben vannak a többi fesztiválhoz képest, miután időben az elsők között nyitják meg a kapuikat júliusban a közönség előtt, arra Miklósvölgyi Péter annyit mondott:

Alapvetően abban bízunk, hogy sok olyan vendégünk lesz idén, akik még nem voltak nálunk, de most nem hagyják ki a lehetőséget, hogy végre szabadon fesztiválozzanak Debrecenben. Maga a fesztiválterület pedig tényleg egy csoda, a Campus nem egy porban gázolós buli amúgy sem. De ezt tényleg látni kell!

A teljes cikk ITT olvasható el.

Szabadnapos tűzoltók is segítettek egy hajdúhadházi lakástűznél

Kolozsvári környezetvédelem - egy napig ingyenes a tömegközlekedés

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek