Külföld
2021-04-01

Párizs: legalább június végéig várni kell a Szputnyik V európai engedélyezésére

Nem várható a Szputnyik V orosz koronavírus elleni vakcina európai uniós engedélyezése június vége előtt, jelentette ki csütörtökön a francia Európa-ügyi államtitkár.

"Van egy első vizsgálati szakasz, amelyet tudományos értékelésnek nevezünk, és valószínűleg, ahogy hallottuk, ez legalább június közepéig eltart. Ezt követően az utolsó fázis az Európai Gyógyszerügynökség véleménye a piacra kerülés engedélyeztetéséről, amely néhány hetet vesz igénybe. Azaz ez nem olyan oltás, amely feltehetően június vége előtt engedélyezett lesz", mondta Clément Beaune a szenátus európai ügyekkel foglalkozó bizottságának meghallgatásán. 

Beaune más francia politikusokhoz hasonlóan úgy vélte, hogy Moszkva gyártókapacitásai korlátozottak, és az orosz kormányt azzal vádolta meg, hogy a Szputnyik V vakcinát propagandaeszközként használja a nemzetközi színtéren. A francia Európa-ügyi államtitkár ugyanakkor hozzátette, hogy a francia kormány "nem zár ki semmilyen megoldást, semmilyen lehetőséget, de ne legyenek illúzióink az orosz vagy kínai vakcinákat illetően".

Kihirdették a női jégkorong vb keretét

Több mint 218 ezer AstraZeneca-vakcina érkezett Magyarországra

MTI

Szerző
Hasonló cikkek