Külföld
2021-03-28

Donald Trump saját közösségi oldalt indít

Donald Trump volt amerikai elnök három-négy hónap múlva elindítja saját internetes közösségi oldalát - mondta szombaton az amerikai Newsmax televíziónak Corey Lewandowski, Trump volt vezető kampánytanácsadója.

Lewandowski az új platformot egy "interaktív kommunikációs eszközként" mutatta be, amelyen keresztül az emberek közvetlenül kommunikálhatnak majd a volt elnökkel.


    "Azt tapasztalhattuk a technológiai óriásvállalatoktól, hogy ha nem értesz egyet a filozófiájukkal, akkor törölnek. Lesz egy platformunk, ahol az emberek szabadon kommunikálhatnak anélkül, hogy félniük kellene a megtorlástól vagy a törléstől" - fogalmazott a volt tanácsadó.


    A legnagyobb közösségi oldalak és internetes videómegosztó portálok a Capitoliumnál januárban történt események után egymás után döntöttek arról, hogy eltiltják a volt elnököt fiókjainak használatától. Döntéseiket leginkább azzal magyarázták, hogy szerintük Donald Trump gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a zavargásokat.


    Bernie Sanders független szenátor néhány napja azt mondta: aggályosnak tartja, hogy a technológiai cégek vezetői döntenek a vélemények cenzúrájáról. A politikus úgy fogalmazott: "kényelmetlenül" érzi magát azzal kapcsolatban, hogy a Twitter eltávolította Trump fiókját. Sanders arra hívta fel a figyelmet, hogy mindez a volt elnöktől eltérő nézetekkel rendelkező emberekkel is előfordulhat.


    Az új közösségi oldal nem támaszkodik majd az Amazon szervereire - mondta Lewandowski arra a kérdésre válaszolva, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy Trump közösségi oldala ne jusson arra a sorsra, mint a Parler nevű platform. "Az oldal teljesen az alapoktól épül fel, így kontrollálható lesz, hogy ki vesz részt a terjesztésében" - tette hozzá.


    A 2018 augusztusában létrehozott, mintegy 12 millió felhasználót számláló Parler mikroblog-szolgáltató rendkívül népszerű volt Donald Trump híveinek körében, azonban a január 6-i Capitolium elleni támadás után a vállalat szervereit üzemeltető Amazon a "közbiztonság rendkívül valós kockázatára" hivatkozva elérhetetlenné tette az oldalt. Ezzel párhuzamosan a platformot ideiglenesen a Google és az Apple is eltávolította kínálatából.


    Jason Miller, Trump jelenlegi tanácsadója a múlt héten úgy fogalmazott: a volt elnök hamarosan elindít egy olyan platformot, amely "teljesen újraírja majd a játékot" és több tízmillió felhasználót vonz majd.

Melegszik az idő a következő napokban

A Debreceni Egyetem csapata három szett alatt eldöntötte a fővárosi mérkőzést.

MTI

Szerző
Hasonló cikkek