Hajdú-Bihar
2022-07-11

Hamis jogosítvánnyal igazolta magát a vádlott

A Püspökladányi Járási Ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki külföldön vett hamis jogosítvánnyal igazolta vezetési jogosultságát.

A 26 éves vádlott korábban Olaszországban dolgozott, ahol ismeretlen személytől vásárolt egy saját nevére kiállított olasz vezetői engedélyt, ami teljes hamisítvány.

 

2022. március 26-án kora délután a vádlott egy román forgalmi rendszámú gépjárművet vezetett Püspökladány belterületén, ahol rendőri intézkedés alá vonták. A férfi az intézkedés során a vezetési jogosultságának igazolására az olasz vezetői engedélyt adta át. Az igazoltatást végző rendőröknek feltűnt, hogy az okmány hamis, így a férfival szemben büntetőeljárás indult.

 

A Püspökladányi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, a hamis vezetői engedélyt pedig kobozza el.

Debrecen városa védi a múlt értékeit

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek