Hajdú-Bihar
2022-06-21

Több fának is nekiütközött

A férfi a megalapozott gyanú szerint alkoholt ivott mielőtt volán mögé ült, nem sokkal később pedig balesetet szenvedett. A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

Egy létavértesi lakos közlekedett személyautójával a 4814-es úton Debrecen felé 2022. május 7-én este. A sofőr nem jól választotta meg a gépkocsi sebességét, az út melletti árokba hajtott, majd nekiütközött egy jelzőtáblának, egy terelőoszlopnak és több fának. A közlekedési balesetben a jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett.

A helyszínre érkező rendőrök a férfivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket jelzett, ezért előállították, a vezetői engedélyét pedig bevonták. A nyomozók járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, amely során beismerő vallomást tett.

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.

 

 


 A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

 

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet!

Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

II. Debreceni Ünnepi Játékok, a zenés színház ünnepe

Díjmentes utazás színházjeggyel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek