Hajdú-Bihar
2021-06-01

A vádlott tüzet kért a sértettől, majd megtaposta az arcát

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat az ellen a debreceni férfi ellen, aki brutális módon bántalmazta a hajléktalan sértettet.

A vádlott és élettársa Debrecenben hajléktalanként éltek, beköltöztek a bűncselekmény elkövetésének helyszínéhez közeli romos épületbe. Mindketten rendszeresen ittak, 2020. július 12-én reggel 5 óra 30 perc körüli időben is egy élelmiszerüzlethez tartottak, hogy a nyitást követően szeszes italt vásároljanak.

 

Gyalogosan haladva az egyik társasház hátsó lépcsőházi bejáratánál észrevették az ott ülő, általuk látásból már ismert, szintén hajléktalanként élő sértettet. A vádlott odament a cigarettázó sértetthez és tüzet kért tőle. Erre a sértett hirtelen felállt és szó nélkül ököllel szájon ütötte a vádlottat. A fiatal férfi ezen feldühödött és dulakodni kezdett a sértettel. A lépcsőház bejáratánál lévő járda vizes és sáros volt, a vádlott azon megcsúszott és hátra esve magával rántotta a sértettet is. A vádlott ezután gyorsan felállt, majd a hanyatt fekvő sértett arcát több alkalommal nagy erővel megtaposta. A sértett elvesztette az eszméletét, azonban a vádlott eltávozott a helyszínről.

 

A fiatal férfi élettársa a bűncselekmény elkövetésének közelében tartózkodott és többször felszólította a férfit, hogy fejezze be a sértett bántalmazását.

 

A sértett a bűncselekmény következtében többszörös, nyolc napon túl gyógyuló arckoponyacsont-törést szenvedett és a rendkívüli vérzés következtében rövid időn belül meghalt. Életét az idejekorán alkalmazott gyors és szakszerű orvosi segítség sem tudta volna megmenteni.

 

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le. 

 

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő, visszaeső vádlott ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. A főügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére vonatkozóan is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott a törvényszék előkészítő ülésén a terhére rótt bűncselekmény elkövetését a vádiratban foglaltak szerint beismeri és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Tízezrek elhelyezkedését segítheti a kibővített Vállalatok munkaerő támogatása program

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek