Hajdú-Bihar
2020-11-04

Maradandó sérüléseket okozott barátjának a felelőtlen sofőr - most vádat emeltek vele szemben

Vádat emelt az ügyészség azzal a férfival szemben, aki bódult állapotban okozott balesetet tavaly nyáron a 47-es főúton Mikepércs belterületén.

 A vádlott a bűncselekmény elkövetését megelőzően röviddel a vezetési képességet erősen befolyásoló szer fogyasztott, majd a férfi bódult állapotban 21 óra körüli időben személygépkocsiba ült és a 47-es számú főúton Sáránd felől Debrecen felé haladt. Az autóban a jobb oldali első ülésen utazott a sértett.

 A vádlott Mikepércs belterületén haladt, amikor utolért egy menetrendszerinti helyközi járatú autóbuszt és azt meg akarta előzni.A férfi bódultságából eredő nagyfokú koncentrációhiány folytán a lakott területen belül megengedett 50 km/óra sebességet felvéve kezdte meg az autóbusz előzését, azonban ezután nem gyorsított, egy ideig a főút bal oldali forgalmi sávjában haladt a jobb oldali forgalmi sávban közlekedő autóbusz mellett. A vádlott állapota miatt nem észlelte, hogy vele szemben a bal oldali forgalmi sávban érkezik egy járműszerelvény. A vezető vészfékezve, többszöri fényjelzéssel és dudálással igyekezett balesetelhárító magatartásra ösztönözni a vádlottat, azonban ennek ellenére a férfi a tartott kb. 50 km/óra sebességgel frontálisan nekihajtott a már majdnem álló járműszerelvénynek. Az ütközés erejétől a személygépkocsi több mint 9 méterre visszalökődött az úttesten. 

 A nagy erejű ütközés következtében a sértett testszerte 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérüléseket, továbbá tüdőzúzódást és agyzúzódást szenvedett. Sérülései maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

 A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen maradandó fogyatékosságot okozó, bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, továbbá tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől. 

Fotó: police.hu

 

Koronavírus: több mint 4200 új fertőzött és 90 elhunyt

Android- Svejkfigurák

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek