Gazdaság
2021-04-21

Magyar rákkutató cég nyerte a Get in the Ring! nemzetközi innovációs versenyt

A magyar Oncompass Medicine (OcM) rákkutató cég nyert a Get in the Ring! nemzetközi innovációs versenyen. A tájékoztatás szerint 109 ország 25 ezer innovációs startup vállalkozása között lett világelső a magyar Oncompass Medicine a Get in the Ring! nemzetközi versenyen.

Az Oncompass Medicine Peták István tudományos igazgató vezetésével fejlesztette ki azt az orvosi szoftvert, amely 20 ezred másodperc alatt segít az orvosnak kiválasztani a leghatékonyabb, személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket a rákos betegek számára. A szoftver és az általa alkalmazott eljárás már évek óta elérhető az orvosok és betegeik számára.

Az OCM a Startup Campus szervezésében, még 2019. novemberében nyerte el a visegrádi országok Get in the Ring! V4 innovációs verseny első helyezését, bejutott a középdöntő, majd a globális döntőbe, a világ nyolc legjobb innovációs csapata közé.

A Get in the Ring! elsődleges célja összekötni a világ jelentős ökoszisztémáit. A verseny győzteseit speciális üzleti támogatási csomagokban részesítik: a startup vállalkozásokat a világ több mint 100 országában kötik össze az adott iparág legjelentősebb vállalataival, akik anyagi és szellemi támogatásukkal elősegítik a startup vállalkozások tevékenységét, fejlődését.

Az amerikai Forbes 2018-ban a jövő megoldásának nevezte az Oncompass Medicine fejlesztését a betegek személyre szabott terápiájának kiválasztásában.

Így állnak a DVSC játékosai

Újabb esély a férfi strandröpiseknek a Tokió 2020-ra

MTI

Szerző
Hasonló cikkek