Egyetemi Élet
2022-05-11

Itt az új Egyetemi Élet

Az egyetemi lap legújabb számában egyebek mellett arról írnak, hogy kik lépnek fel a Campus Fesztiválon, amelyre idén visszatérnek a nemzetközi sztárok is. A májusi Egyetemi Életből kiderül, milyen épület állt a mai Kölcsey Központ helyén, illetve az is világossá válhat, hogy a horgászat végén az élő halat tilos hazavinni.

Újabb külföldi sztárok érkezését jelentették be a Campus Fesztivál szervezői. Az idén július 20 és 24. között esedékes bulin többek között fellép majd Zara Larsson, a Goodboys, Christian Löffler, a Sigala, illetve a Chase and Status. Részletek az egyetemi újság friss számában.

EgészségExpót rendezett a DEHÖK Egészségügyi Bizottsága a Debreceni Egyetem Főépületében. A rendezvény célja az volt, hogy a hallgatók figyelmét az egészséges táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra, az egészségmegőrzésre és a betegségmegelőzésre irányítsák. Ennek jegyében egyebek mellett vércukorszint-, vérnyomás- és testtömegindex-mérésen is részt vehettek az érdeklődők.

Impozáns környezetben, az egyetem Főépületének Díszudvarán ünnepeltek a DE Természettudományi és Technológiai Karának végzős hallgatói a harmadjára megrendezett Végzős Bálon. A belépő párokat és baráti társaságokat lenyűgöző díszítés és világítás, arany fényfüzérrel dekorált fotófal és elegánsan megterített asztalok fogadták. Az eseményt Nagy Péter, a TTK Hallgatói Önkormányzatának elnöke nyitotta meg, aki kiemelte, mennyire fontos az, hogy ne csak az egyetem kezdetét, de a végét is igényesen ünnepelhessék a munka világába kilépő hallgatók.



A Fedezd fel Debrecen utcáit! című helytörténeti sorozat legújabb része a Hunyadi és Bethlen utcák sarkán 1978-tól 2003-ig álló Kölcsey Ferenc Megyei és Városi Művelődési Központ és Ifjúsági Házzal, illetve az annak helyére felépített Kölcsey Központtal, valamint az ezek közvetlen környékén található egykori nevezetességekkel foglalkozik.


A ZölDEbbítő rovat egyik cikkében arról írnak, hogy a horgász-halász szezon kezdetével egyre többen keresik fel a tópartokat és rengeteg hulladék, például műanyagpalackok, nejlonzacskók, elszakadt damilok maradnak utánuk. Ezért mindig legyen a hátizsákunkban szemeteszsák, amelybe bármikor, akár szelektálva is gyűjthetjük a szemetet. A cikk írója arra is felhívja a figyelmet, hogy élő halat tilos hazavinni!

Negyedik éve ad otthont a Nagyerdei Stadion a DEAC dartsszakosztály edzéseinek és versenyeinek. Ez a sport az elmúlt években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, jelenleg több mint száz taggal rendelkezik a szakosztály. Kiss Imre szakosztályvezető egyebek mellett arról beszélt a lapnak, hogy lassan kezdik maximálisan kihasználni az erőforrásaikat, de mindig vannak új ötleteik, hogy hogyan lehetne továbblépni.

A friss Egyetemi Élet az alábbi linkre kattintva olvasható:  
https://mad-hatter.it.unideb.hu/portal/displayDocument/id/3635508
 
Forrás: DE M. Tóth Ildikó Sajtóközpont, hirek.unideb.hu – OCs
 

Szakmafesztivált rendeznek Debrecen főterén

Jótékonysági ruhagyűjtés a GYTK-n

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek