Egyetemi Élet
2022-04-07

Csak a DEAC!

Nem tétlenkednek labdarúgóink, hiszen NB III-as legjobbjaink és megyei focistáink számos meccset tudhatnak maguk mögött az utóbbi hetekben. Teljesítményükre nem lehet panasz, valamennyi gárdánk sikert sikerre halmozott mostanság, ráadásul hasonló forgatókönyvvel. Lássuk, mi történt az elmúlt négy hétvégén.

Egyetlen botlás csúfítja kirakatcsapatunk legutóbbi négy találkozójának eredménysorát, ez nem más, mint egy Füzesgyarmat elleni idegenbeli vereség. A békés megyeiek korán vezetést tudtak szerezni Sándor Tamás tanítványai ellen, erre a találkozó hajrájáig rápakoltak még kettőt, így Székely Dávid utolsó előtti perces találata már csak a szépítésre volt elegendő.
 
A fájó kudarc nem ejtett mély sebeket futballistáinkon, mi több, egy héttel később már kettőzött erővel küzdöttek a közvetlen rivális, a találkozó előtt még második helyen álló BKV Előre ellen.
Erőfeszítéseiket siker koronázta, az első játékrész lefújása előtt Oliver Tochukwu mattolta a fővárosiak cserekapusát, hiszen kollégája már az összecsapás elején a kiállítás sorsára jutott, majd a második felvonás derekán Székely tette le újra névjegyét, kialakítva ezzel a 2:0 végeredményt.
 
Azt az eredményt, amely igazán a következő fordulóban nyert értelmet, hiszen a buszosok újra botlottak, míg a mieink ifj. Sándor Tamás büntetőjének hála elhozták a három pontot a Kisvárda II. otthonából, így felléptek a második helyre a táblázaton.
 
 
És ha már oda kerültek, igyekeznek is ott maradni, ezt bizonyítja, hogy legutóbb Egerben is sikerrel jártak. Először Újvárosi Ádám bólintott egy szöglet után a hevesiek kapujába, majd nem sokkal később Bereczki Dániel lőtte ki a bal alsó sarkot, beállítva ezzel a végeredményt. Csapatunk tíz játéknappal a végelszámolás előtt stabilan őrzi második pozícióját, hátránya tizenhárom pont a listavezető Kazincbarcika mögött.
 
Hasonlóan a „nagytestvérhez”, Katona László DEAC II-je is három győzelmet és egy vereséget tudhat maga mögött. Egyeken egy gólzáporos meccsen arattak 5:3-as sikert Kertész Bendegúzék, többek között fiatal támadónk triplájának is köszönhetően.
 
Az ezt követő héten ugyan már kevésbé nyílt ki az a bizonyos „gólcsap”, de azért még pont annyira, hogy 2:1-re sikerüljön felőrölni a Berettyóújfalu gárdáját. Előbb Orbán Alex egyenlített közelről, majd Patócs Richárd pókhálózta ki a bal felső sarkot húsz méterről a lefújás előtt közvetlen.
 
Ha már góllal fejezték be a BUSE elleni derbit, azzal is nyitották a Püspökladány elleni idegenbeli mérkőzést, aztán meg sem álltak hatig. A képlet egyszerűnek bizonyult: jobb oldali beadás egy menetrendszerűen érkező támadó irányába, aki közelről a kapuba továbbít. Orbán Alex háromszor, Papp G. Benedek kétszer, míg Sütő Balázs egyszer volt eredményes hasonló módon.
 
A kiváló szériát a Sárrétudvari gárdája törte meg, amely egy gyors, tizenegyesekből történő gólváltás után féken tartotta fiatal támadóinkat, majd közvetlen a lefújás előtt mattolni tudta Kovács Dávidot, megkaparintva ezzel három értékes pontot.Váradi Lászlóék harmincnyolc szerzett ponttal a megyei premier liga ötödik helyén állomásoznak, kilenc egységre a már dobogós Kaba mögött.
 
Egy helyezéssel található hátrébb a DASE gárdája huszonkét játéknapot követően, amelyről talán mondani sem kell, szintén három diadalt és egy vereséget számol az utóbbi négy hétben.
A Hajdúböszörmény együttesét hazai pályán múlták felül namíb játékosunk, Siyabonga Ramakhutla fejesével, visszavágva ezzel az őszi kudarcér. A férfiasan kivívott siker után egy nem várt hazai botlás következett, az egyre jobb formát mutató Derecske múlta felül egyetemistáinkat három góllal.
 
Szerencsére a történteken hamar túltették magukat Bucz Bencéék: gólfelelősünk duplájával, valamint dr. Csák Zsolt és Jóhann Gudmundsson találataival négyet számoltak a sereghajtó Egyekre.
 
A gólgazdag siker szemmel láthatóan pozitívan hatott a társaságra, hiszen a mumusnak számító Berettyóújfalut is hasonlóan intézték el hazai környezetben. Bucz Bence és Éles Máté is egy-egy látványos csavarással vették be Alimán kapuját az első félidőben, majd a hajrában Kiss Levente előbb fejjel, majd lábbal is eredményes tudott lenni, lezárva ezzel az összecsapást. Jelenleg harmincnégy ponttal a táblázat hatodik helyét birtokolja a DASE, tisztes távolságban a kieső, s a dobogós helyektől egyaránt.
 
Csapataink soron következő hazai mérkőzései:
 
DEAC – Hajdúszoboszló SE, április 13., 16:00, DEAC Egyetemi Sporttelep
DEAC II – Hajdúnánási FK, április 9., 15:30, Böszörményi úti Campus
DASE – Sárrétudvari KSE, április 16., 16:00, Böszörményi úti Campus

Mesteroktatókkal egymásközt

Olasz csizma a DBSC asztalán

Egyetemi Élet

Szerző
Hasonló cikkek