Egyetemi Élet
2021-04-02

Újra összecsapnak a konzolosok

Meghirdette a University Electronic Games konzolverseny második szezonját a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata. A versenyen a legnépszerűbb és legújabb számítógépes játékokon küzdhetnek meg egymással a játékosok.

Újra ingyenes online e-sport rendezvényt szervez a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzata. A jelentkezőket a University Electronic Games konzolversenyének második szezonjára várják, a kiírás szerint összesen nyolc játékra jelentkezhetnek az érdeklődők.

A League of Legends (LOL), Valorant, FIFA 21 PlayStation és Xbox, Hearthstone és Honfoglaló mellett idén a Rocket League, a Counter Strike és a Clash Royale is várja a versenyzőket. LOL-ban, Counter Strike-ban, Rocket League-ben és Valorantban csapat-, míg a többiben kizárólag egyéni versenyeket rendeznek.

Az előző szezonhoz képest alapvető újdonság, hogy a versenyre külön netes felületet fejlesztettek, mely egyaránt megkönnyíti a versenyzők és a szervezők dolgát.

- A bajnokság promóciójára saját oldalt hoztunk létre, eddig ugyanis külsős felületet használtunk. Itt az eredmények folyamatos vezetésére, valamint a regisztrációra is lehetőség van. Látjuk a csapatokat, a jelentkezőket. Még azt is követhetik a résztvevők, hogy mikor kezdődnek az adott bajnokságok és egy külön modul is elérhető majd arról, hogy ki hol áll az adott tabellán, és mik a párosítások. Ehhez a felhasználónak külön profilt kell létrehoznia. Az oldal egyben egy szűrő is, így csak azok a játékosok kerülhetnek be a versenybe, akik azt komolyan is veszik. Az előző szezon szabályzatát a tapasztalatok, visszajelzések alapján frissítettük – mondta el Nagy Péter, a DE HÖK elnökhelyettese.

A University Electronic Games versenyre már több mint ötszázan jelentkeztek, a szervezők abban bíznak, hogy az összes résztvevő száma elérheti az ezret, amivel meghaladják az előző szezon közel 900 fős mezőnyét.  A második kiírásra a szervezők több mint 1 millió forint értékű tárgyi és ösztöndíj nyereményekkel készülnek, ami az előző kiírás összdíjazásához képest is magasabb.

A versenyre minden játékosnak regisztrálnia kell a részvételhez, a szervezők ezt követően értesítik őket a menetrendről. A verseny során mindenki csak a saját eszközét használhatja, és kizárólag otthoni környezetben játszhat.

Regisztrálni április 6-án 12 óráig itt lehet, a bajnokságot pedig április 8-tól rendezik meg.

DE Sajtóiroda - BZ

OTDK: agrárszekciós eredmények

Különleges könyv jelent meg az Autizmus Világnapján

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek