Egyetem Tér
2022-11-17

DExpo – minDEn, ami Debreceni Egyetem

Kelet-Magyarország legnagyobb beiskolázási rendezvényét, a DExpót november 23-án és 24-én rendezi meg a Debreceni Egyetem. A felvételi döntés előtt állók: a város, a térség, valamint a határon túli középiskolák végzősei két napon keresztül ismerkedhetnek az intézmény képzési kínálatával, szolgáltatásaival és az egyetemi élet sajátosságaival.

A program célja nem változott az elmúlt évek során: lehetőséget teremteni arra, hogy az oktatási, képzési, szabadidős, sport, kulturális, és egyéb más például: tehetséggondozás, nyelvvizsga, külföldi ösztöndíj-lehetőségek, mesterképzés, PhD-képzés, tudományos előmeneteli kínálat feltérképezésével a középiskolások megismerjék, hogy miért érdemes a Debreceni Egyetemet (DE) választani a felvételinél. 

– A beiskolázási időszakában az intézmény elsődleges feladata, hogy minél alaposabb tájékoztatást nyújtson a döntés előtt állóknak, középiskolásoknak és szüleiknek egyaránt. Erre a legjobb alkalom a DExpo, amely olyan meghatározó élmény lehet számukra, ami a felvételi döntésre is hatással lehet– mondta a rendezvényt ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón Bartha Elek.

A DE oktatási rektorhelyettese kiemelte: az intézmény vonzereje elsősorban a gazdag, az országban a legszélesebb körű képzési kínálat, és az itt megszerzett tudás minősége.

– A leendő hallgatók 69 alap-, 78 mesterszak, 6 osztatlan képzés, felsőfokú szakképzések és csaknem 150 szakirányú továbbképzés közül választhatnak – hangsúlyozta Bartha Elek.

A rendezvény mindkét napja általános és kari tájékoztatókkal indul a Főépület Aulájában, a Díszudvaron a karok mellett bemutatkozik a Tanárképzési Központ, a Sporttudományi Intézet, a DExam Vizsgaközpont, a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központ, valamint a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programja, a DETEP, a szakkollégiumok, valamint az Egyetemi és Nemzeti Könyvtár is.

- A programok nem csupán az egyetem központi épületére korlátozódnak, a különböző campusok között autóbuszok szállítják a látogatókat, akik így megismerkedhetnek még a Nagyerdei Stadionnal és a Lovasakadémiával is – sorolta Rőfi Mónika.

A DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője hozzátette: a leendő hallgatók az előadások, standok, bemutató órák segítségével hasznos tanácsokat kaphatnak a tehetséggondozásról, a nyelvvizsga, a sportolási és a külföldi tanulmányi lehetőségekről, a juttatásokról és a mentálhigiénés szolgáltatásokról is. A diákéletről első kézből, a DE Hallgatói Önkormányzat (HÖK) segítségével juthatnak információhoz a leendő gólyák.

– Az egyetemi évek alatt a legfontosabb természetesen a tudás elsajátítása, amellyel a diplomaszerzést követően elhelyezkedhetnek a munka világában, ugyanakkor mindenki kíváncsi arra is, hogy valójában milyen debreceni diáknak lenni – erre pedig leghitelesebben a jelenlegi hallgatók tudják a választ, ezért is állandó résztvevője a rendezvénynek a Hallgatói Önkormányzat – fogalmazott Csont István, a DE HÖK elnöke.

A november 23-24-i programokról az iOS- és Android-alapú okostelefonokra is letölthető UD Studyversity-app segítségével kaphatnak bővebb információt az érdeklődők.

Besenyő Pista bácsi

Megújult a Petőfi tér

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek