Egyetem Tér
2022-07-20

Újabb DE-sikerek az Európai Egyetemi Játékokon

A Debreceni Egyetem vízilabdázói, futsalosai és női teniszezői is pályára léptek az EUG harmadik és negyedik napján. A pólósok már az elődöntőt várhatják, a futsalosok nagy lépést tettek a továbbjutás felé, a teniszezők pedig az 5-8. helyért küzdhetnek.

Folytatódott a Debreceni Egyetem csapatának eredményes sorozata a lengyelországi Lódz-ban zajló Európai Egyetemi Játékokon. 

A vízilabdázók semmit nem bíztak a véletlenre hétfőn a házigazda lódz-i egyetemmel szemben. Már az első negyedben hatalmas fölényt alakítottak ki és 6-2-re nyerték a játékrészt. A lendület a folytatásra is megmaradt, a csapat a második negyedet magabiztosan, 4-0-val zárta, akárcsak a harmadikat (7-1). Az utolsót 3-1-re hozták, így a mérkőzést összesítésben 20-4-re nyerték. Ezzel a győzelemmel toronymagasan, százszázalékos teljesítménnyel, 103-13-as gólkülönbséggel végeztek a csoport élén.

A keddi negyeddöntőben az angol Sheffield Hallam University-vel kerültek össze. A debreceniek ezúttal is gáláztak, 24-2-re nyerték a találkozót. Csupán az első és a harmadik negyedben kaptak 1-1 gólt. A csapat legeredményesebb góllövője Macsi Patrik volt, aki egymaga hatot szerzett a találatokból.  A legjobb négy között az ukrán Lviv Állami Egyetemmel csapnak majd össze a DE pólósai.

A Debreceni Egyetem futsalcsapata is pályára lépett hétfőn, az ellenfél a Cyprus University of Technology volt. A továbbjutáshoz a győzelem kötelező volt a debreceniek számára. Jól is kezdtek, már a hetedik percben megszerezték a vezetést Bács Zalán révén, majd Tóth Bertold góljával növelni tudták előnyüket. A második félidőben egyik csapat sem talált be, maradt a 2-0-s DE-győzelem. Így a Debreceni Egyetem csapata három fordulót követően két győzelemmel és egy vereséggel a C-csoport második helyén áll, onnan várja a következő, a portugál Beira Interior Egyetem elleni összecsapást.

Nem volt ugyanakkor jó napjuk hétfőn és kedden sem a Debreceni Egyetem női teniszezőinek, akik először a lisszaboni Új Egyetem ellen léptek pályára. Az első szettet a portugálok 6-3-ra nyerték. A folytatásban sikerült egyenlíteni, Punyi Anna szoros játékban, négy meccslabdáról fordítva nyert 7-6-ra, majd a mindent eldöntő játékban 6-1-re győzött. Ezután a mérkőzésről döntő párosok meccsén 6-2, 6-1-es vereséget szenvedett a DE csapata, így a második helyen jutott tovább. 

A negyeddöntőt kedd délután a Kodolányi János Egyetem ellen játszották, az egyenes kiesés során a három magyar csapat közül a legerősebbel kerültek össze. Az első meccsen Mikó Anita lába megsérült, fel kellett adnia a játékot, Punyi Anna pedig sima vereséget szenvedett (6-0, 6-0), így a Debreceni Egyetem teniszcsapata az 5-8. helyezésekért küzdhet a folytatásban.

Sajtóközpont - BZ

Csak keményen!

Hangolódj velünk a Campus Fesztiválra!

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek