Egyetem Tér
2022-02-17

Virtuális múzeumtúra

A jaltai Csehov Múzeumban tehettek virtuális sétát a hallgatók és érdeklődők szerdán a Debreceni Egyetem (DE) Orosz Központjában rendezett online eseményen a Bölcsészettudományi Kar (BTK) Szlavisztikai Intézetének szervezésében.

Elsőként a jaltai Csehov Múzeum kínálta fel a lehetőséget, hogy virtuális túra keretében a diákok bejárhassák az épületet és annak környékét, a séta zárásaként pedig online előadást is tartottak a múzeum munkatársai a Debreceni Egyetem hallgatóinak, köztük orosz, történelem-orosz és angol-orosz tanárszakos diákoknak.

A jaltai egyemeletes épület 1899 és 1904 között volt Anton Pavlovics Csehov író, drámaíró, orvos, a 19. századi orosz irodalom egyik legnagyobb alakjának otthona, itt született többek között a Három nővér és a Cseresznyéskert című művek. 1921 óta múzeumként korabeli berendezéssel, az író használati tárgyainak bemutatásával várja a látogatókat.

- Évekkel ezelőtt az orosz állam nagyon megbonyolította az oroszországi részképzésre történő jelentkezést, azóta szervezünk hallgatóink számára online találkozókat orosz kollégákkal és egyetemistákkal. Ezek az alkalmak remek lehetőséget teremtenek a nyelv gyakorlására, az orosz nyelvvel való élő, eleven kapcsolatokra, valamint az orosz kultúra jobb megismerésére – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Molnár Angelika, a BTK Szlavisztikai Intézetének egyetemi docense, a rendezvény szervezője.

 

 

A programsorozat hamarosan további autentikus orosz nyelvi-irodalmi helyek bemutatásával folytatódik, március 16-án a Moszkvai Bahrusin Színházi Múzeumban tehetnek virtuális látogatást az érdeklődők a Szlavisztikai Intézet szervezésében, ugyancsak az egyetem Orosz Központjában.

Munkatársunk sikere

Négy kecskegidával gyarapodott a Debreceni Állatkert!

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek