Egyetem Tér
2021-03-03

Műszeradomány az orvosképzéshez

Szikéket, ollókat és csipeszeket tartalmaz az a több mint 4 millió forint értékű adomány, amelyet a MEDICOR Kéziműszer Zrt. ajánlott fel a Debreceni Egyetem orvosképzéséhez. Az eszközöket az elsőéves hallgatók használják majd a gyakorlati óráikon.

Az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) és a Fogorvostudományi Kar (FOK) hallgatóinak képzését segíti a 654, szikéből, ollóból és csipeszből álló eszközcsomag, amit a debreceni cég ajánlott fel.

- Az orvosképzésben a legmodernebb szimulációs eszközöket használjuk, emellett azonban van helyük a klasszikus oktatási módszereknek is. A hallgatók az anatómia és a patológia oktatása során valós boncolásokat végezhetnek, tetemeken gyakorolhatnak. Ezt a képzést segítik az eszközök – tájékoztatott Mátyus László, a DE ÁOK dékánja.

Az eszközcsomagokat az Általános Orvostudományi Kar több mint 500, illetve a Fogorvostudományi Kar mintegy 150 magyar és külföldi elsőéves hallgatója kapta meg.

- A fogorvosképzésben nagy hangsúlyt kap a szakmaspecifikus gyakorlati képzés, hiszen önálló munkavégzésre alkalmas fogorvosokat kell majd útjukra engednünk. A felajánlott eszközök a mindennapi betegellátásban a leggyakrabban alkalmazottak, szimbolikus jelentést hordozva kerülnek hallgatóink birtokába, segítve későbbi munkájukat – emelte ki Bágyi Kinga, a DE FOK dékánja.

A MEDICOR Kéziműszer Zrt. kiemelt feladatának tartja a minőségi gyógyítás szolgálatát – mondta Nagy Péter, a vállalat vezérigazgatója. A cég évek óta támogatja műszerekkel a Debreceni Egyetem orvosképzését. Az idei adományt február végén adták át.

 

 

Forrás: hirek.unideb.hu

Szigorúbb határforgalom a szomszédban

Frontális karambol Hosszúpályiban

Gyönyörű Tamara

Szerző
Hasonló cikkek