Debrecen
2022-11-30

Idén is érkezik a Mikulás a Zsuzsi vonathoz

Ha a Mikulást nem rénszarvasszán húzná, egészen biztosan Zsuzsi-vonattal érkezne a gyerekekhez, hiszen az ország legrégebbi erdei kisvasútjánál minden évben nagy szeretettel látják őt vendégül. Igaz, még néhány napot aludni kell, hogy a Mikulás mindenféle finomságot csempésszen a gyermekek csizmájába, a várakozás perceit már kicsit hamarabb, december 3-án közösen megélhetjük a Zsuzsi Erdei Vasút Ruyter utcai állomásán.

A tél minden évben különleges időszak a Zsuzsi életében. Ilyenkor ugyan már nem közlekednek a menetrend szerinti vonatok, de vannak különleges ünnepek, amikor újra előbújik otthonából a jövőre százéves Zsuzsi gőzmozdony és izgalmas programokkal várja az utasokat. Ilyen alkalom, a Zsuzsi vasútnál már hagyománnyá vált Mikulás-várása, melyre idén december 3-án (szombaton) 10 órától kerül sor.

A Zsuzsi Erdei Vasút Ruyter utca 1. szám alatti kiinduló állomása erre a napra varázslatos téli mesevilággá alakul, ahol kreatív foglalkozásokkal, zenés gyermekműsorral, interaktív madárbemutatóval és mesesarokkal várják a családokat. Érkezik a Mikulás is, nem mással, mint az ünnepi ruhába öltözött Zsuzsi nosztalgiagőzössel, amire fel is lehet majd ülni és a Mikulással közösen utazni egyet Erdészlak megállóig és vissza. A Mikulás természetesen nem érkezik üres kézzel, különféle csokoládékkal, mikulás csokikkal és finom mézeskaláccsal a zsákjában várja a gyerekeket.

A délelőtti program után sötétedést követően is érdemes lesz visszatérni a Zsuzsihoz szombaton, hiszen 16.00 órától újra közlekedik a Zsuzsi-fényvonat. Az Advent jegyében nemcsak a Zsuzsi ölt ünnepi fényruhát, érkezik Pusztai Gábor „Gyertya” tűzzsonglőr is, aki látványos produkcióval kápráztatja el a közönséget.

A Mikulás-várás és a Fényvonat programja:

10:00 Programok a Ruyter utcai állomás épületében

  1. Kerekerdő Élménypark ünnepi műsora
  2. Réti Tibi bácsi ünnepi gyermekkoncertje
  3. Madársuli: a téli madáretetés és a téli madárvilág titkai, valamint interaktív madárbemutató és madáretető készítése (Fontos, hogy otthonról mindenki vigyen magával egy kisebb méretű műanyag tejfölös, vagy joghurtos dobozt!)
  4. Alkotó kuckó, kreatív foglalkozások a környezetvédelem jegyében
  5. „Mesék birodalma” – mesesarok

11:00 Zsuzsi nosztalgiagőzös indulása Erdészlak megállóig, majd vissza

12:00 Program zárása egy vidám közös énekléssel

16:00 *Fényvonat indulása a Ruyter utcai kiinduló állomásról. Az ünnepi vonatozás végén Pusztai Gábor „Gyertya” tűzzsonglőr műsora tekinthető meg.

Mikulás a vonaton rajzpályázat

Hogy a Mikulás számára a gyerekek is készüljenek meglepetéssel, egy rajzkiállítás is nyílik december 3-án, szombaton a Zsuzsi vonat állomásán, melyre december 1., csütörtökig lehet beküldeni a "Mikulás a Zsuzsi vonaton" témában készült alkotásokat. A rajztechnika szabadon választható, lehet vízfesték, zsírkréta vagy akár ceruza is.

A rajzpályázatra 3 kategóriában várják a gyerekek alkotásait:

  1. óvodás,
  2. általános iskola alsó tagozat és
  3. általános iskola felső tagozat.

Minden kategóriában 6 győztest hirdetnek, akik tárgyi nyereményt kapnak és egy exkluzív fotót készíthetnek a Zsuzsi-gőzös vezetőállásán a mozdonyvezetőkkel!

Az alkotásokat személyesen, a Zsuzsi kisvasút kiinduló állomásán vagy postai úton (4034 Debrecen, Ruyter u. 1.) várják december 1-ig az alkotó nevének, életkorának, az oktatási intézmény, valamint a kapcsolattartó nevének és elérhetőségének megadásával.

Eredményhirdetés december 2-án (pénteken) 18.00 órakor a Zsuzsi Erdei Vasút Facebook-oldalán: https://www.facebook.com/ZsuzsiVasut

 

Egyedülálló karácsonyi rítusjáték a Vojtinában

Máthé Gábor megnyerte a fehérvári tornát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek