Debrecen
2022-11-25

50 éves az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása

50. évfordulóját ünnepli az Országos Mentőszolgálat Debreceni Mentőállomása, melyről mentési bemutatóval, szakmai előadásokkal és emléktábla-avatással emlékeztek meg.

Dr. Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat Főigazgatója felidézte emlékeit a mentőállomásról és elárulta, hogy idén már harmincezer sebesültet láttak el, miközben törekednek, hogy még jobb szintű ellátást tudjanak biztosítani a betegek számára.

Az idei év januárjában óriási változás ment végbe, létrejött a Klinikai integrátum, ahol a külön működő egészségügyi ellátórendszereket Debrecen és vonzáskörzetében egységesítették, erről számolt be Dr. Szabó Zoltán a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Elnöke. Így jött létre Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi ellátórendszere 6500 dolgozóval, és több mint 2800 betegággyal. 2017-ben az Országos Mentőszolgálat összefogás eredményeként jött létre a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában hazánk első önálló sürgősségi klinikája.

Dr. Puskás István Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, hogy ezen a napon nem csak a mentőállomás ötven éves évfordulóját és azon keresztül a Debreceni mentés százhúsz évét ünnepeljük, hanem hogy a mentőszolgálat és az ott dolgozók milyen fontos szerepet töltenek be a város közösségének mindennapi életében, akik a szükséges helyzetben mindent megtesznek értünk.

A mentőszolgálat mindazok mellett, hogy ellátja a mindennapi feladatukat szeretett volna többet hozzáadni a rendszerhez, így indult el az Életfa program, mely során az újra élesztés világnapján egy vérszilvafa csemetét ültetnek, ezzel is emlékezve a sikeres ellátási eseményekre és a megmentett életekre. A mentőszolgálat kertjében mára már harminc fát ültettek el fejtette ki Dr. Korcsmáros Ferenc az Országos Mentőszolgálat Regionális Igazgatója.

Az évfordulón a korábbi éveknek megfelelő mentési bemutató mellett a szakemberek egy aktuális sürgősségi ellátást is bemutattak.

A Szedeák érkezik szombaton

Mit és hogyan ajánljon a gyógyszerész?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek