Debrecen
2022-05-22

Új tagokkal bővült a „Könyv barátai” hálózat

Nagy érdeklődés övezte a „Könyv barátai” hálózat első közösségi alkalmát Debrecenben. A Nagyerdei Parkban 2022. május 21-én rendezett pikniken az irodalomkedvelők személyes történeteiket, kedvenc könyveiket mutatták be egymásnak.

A rendezvény központjában az olvasás állt, de számos kiegészítő program is színesítette a délutánt. A legkisebbek a Debreceni Pagony meseszigetén ismerkedhettek a gyermekirodalommal, és kézműves kalandok is várták őket, míg a felnőttek számára közéleti szereplők, vállalkozók, civil szervezetek képviselői és diákok vallottak könyvélményeikről, a könyvekkel való kapcsolatukról, s olvastak fel kedvenc részleteket. Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere az eseményen elmondta: bízik abban, hogy hagyományt teremtenek a kezdeményezéssel.

„Nagyon jó lenne, ha ezentúl az irodalom, a könyv, az olvasás hagyományos formáin, a könyvbemutatókon, az irodalmi esteken, felolvasóesteken, szavalóköri beszélgetéseken túl néha-néha a Nagyerdő fái alatt – követve akár a református diákok egykori szép hagyományait – összejönnénk mi, debreceni könyvbarátok” – fogalmazott Puskás István.

Az alpolgármester ezt követően átadta az idén májusban elindított „Könyv barátai” hálózat újabb tagjainak a felvételüket szimbolizáló matricát, amit saját intézményük, központjuk épületén elhelyezhetnek. A hat alapító tag (Alföldi Nyomda, Debreceni Pagony könyvesbolt, Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft., Művésztér Műhely Egyesület, Ady Endre Gimnázium, Volt egyszer kávézó) további kilenc résztvevővel bővült. A Cívisporta Egyesület, a Csokonai Színház, a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, a DESZínház, a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma, a Debreceni Dózsa György Általános Iskola, a Fonett Art, az Ondód Jövőjéért Egyesület és a Zsuzsi Erdei Vasút Nonprofit Kft. csatlakozott a hálózathoz.

A közösségbe továbbra is várják mindazok jelentkezését, akik hétköznapi tevékenységük mellett bármilyen módon éltetik és támogatják a könyv, az irodalom kultúráját és emellett fontos számukra, hogy az olvasás öröme minél több debreceni polgár közös élménye legyen.

 

Vízió

Kovács Bálint: „Csak motoroztunk, a hangsúly a pálya megismerésén volt”

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek