Debrecen
2022-05-17

A katonai pályát népszerűsítik a Balásházy-ban

Együttműködési megállapodást kötött a DE Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma és a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága. A közös munka célja, hogy olyan szakmákkal ismerkedjenek meg az itt tanuló diákok, amelyek összeköthetők a katonasággal.

A honvédség honvédelmi nevelési képzéssel szál be a technikum mindennapi életébe, ami azt jelenti, hogy tanárórán kívüli foglalkoztatással és programokkal színesíti az iskola hétköznapjait. Céljuk, hogy a diákok megismerjék a katonai szolgálatot, valamint, hogy pályát mutassanak a tanulóknak a honvédség irányába.

,, Hosszútávon kell gondolkodni, ugyanis a Magyar Honvédség már 2004 óta önkéntes alapokon épül fel, tehát már időben el kell kezdeni a személyállomány pótlására az előkészületeket. Tehát a tanintézeti iskolai képzésben résztvevő fiatalok felé kell időben nyitni és időben bemutatni nekik a katonai pályát.” –emelte ki a Magyar Honvédség Katonai Igazgatás  és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 3. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda Hajdú-Bihar Megye beosztott tisztje, Farkas Gábor

Most elsősorban a Magyar Honvédség tevékenységét, azaz a katonai szolgálat formáit akarják bemutatni az iskolában, azok számára, akik a szakmájuk elvégzése után (mezőgazdasági-gépésztechnikus, földmérő-térinformatikus) esetleg a katonai pályán szeretnének elhelyezkedni.

,,Azért fontos az iskola számára, mert az elképzeléseinkben egy olyan hosszútávú szakmaszerkezet szerepel, ami nem csak speciálisan a mezőgazdasághoz kapcsolható. Ezek a területek ettől sokkal tágabbak és a társadalom szempontjából fontosak. A Honvédség is nyitott arra, hogy a társadalmosítás keretében bevonjon olyan szakembereket, akik nem feltétlenül hivatásos állományú tagjai a hadseregnek, hanem polgári alkalmazottakként munkavállalóként nálunk megjelenhetnek. Abban bízunk, hogy a gyerekeknek ezáltal egy új pályatípust tudunk felmutatni.” –tette hozzá Filep Miklós a DE Balásházy János Gyakorló Technikum, Gimnázium és Kollégium igazgatója.

Reményeik szerint a megállapodás aláírásával a közös együttműködés már szeptembertől elindulhat.

Mozgalmas napok után lovasaink

A Magyar Kupa után az NB I-es bajnoki címet is megvédte a DEAC női futsalcsapata

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek