Debrecen
2022-04-13

„A Debrecen Város Bora címkével ellátott bor igazi rangot jelent”

Debrecen példaértékű módon sokat tesz a magyar borkultúráért, amelynek egyik legjelentősebb eseménye 2015 óta az évről-évre megrendezésre kerülő Debrecen Város Bora cím odaítélése.

Idén 15 borvidék, 86 pincészetének 426 bora versenyzett Debrecen Város Bora 2022 címéért! A győztes borsorban, a pezsgőtől kezdve a klasszikus és prémium borokon keresztül a desszertborig, összesen 7 pincészet bora kapta meg a megtisztelő címet. Az eredményt kihirdető és borkóstolóval egybekötött sajtótájékoztatón - amelyet a Borterasz Étteremben volt 2022. április 12-én - Dr. Puskás István, Debrecen alpolgármestere, Gődény Gábor, a VisitDebrecen Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, Kovács Pál, a Magyar Bor Akadémia rendes tagja, Borászok Barátja, a Debreceni Borozó lapkiadója és a győztes borászok vettek részt. A borkóstolóval egybekötött sajtóeseményen elhangzott, hogy a Debrecen Város Bora címkével ellátott bor igazi rangot jelent, mert garantálja, hogy a magyar termőhelyekben rejlő egyedi értéket, különleges borélményt és a magyar borkultúrát ismeri meg még jobban a fogyasztó.

 

Győztes borok: 

 
 
Pezsgő:

Molnár és Fiai Pincészet, Zöldveltelini Brut Fehér Pezsgő, 2018 (Mátrai Borvidék, Abasár)

Klasszikus:

Koch Borászat, Koch Hajós-Bajai Chardonnay, 2020 (Hajós-Bajai Borvidék, Borota)

Szentpéteri Borpince, Néró Rosé válogatás, 2021 (Kunsági Borvidék, Kiskőrös)

Hárs Családi Biopincészet, Cabernet Franc, 2019 (Pécsi Borvidék, Szajk)

 

Prémium:

Thummerer Pincészet, Egri Chardonnay battonage, 2019 (Egri Borvidék, Noszvaj)

Takler Borbirtok, Primarius Syrah, 2018 (Szekszárdi Borvidék, Decs)

Desszert:

Degenfeld Szőlőbirtok és Pincészet, Tokaji Aszú 6 puttonyos, 2017 (Tokaji Borvidék, Tarcal)

A borok - amelyeket akár exkluzív díszdobozokkal együtt is megrendelhetjük - nemcsak a gyűjtőknek jelenthet valódi értéket, hanem céges, vagy baráti ajándékként is különleges meglepetésként szolgál. A VisitDebrecen és a Debreceni Borozó szakmai csapata által koordinált, minden évben kiválasztott Debrecen Város Bora borszelekcióval egyre több étteremben, illetve magyar borkultúrával kapcsolatos eseményeken találkozhatunk. A nagyközönség a borokat közvetlenül a város hivatalos turisztikai marketing szervezete, a Debrecen Turisztikai Ügynökség (VisitDebrecen) Piac utca 20. szám alatti központjában is megvásárolhatja.

Legendák útján címmel megjelent Görögh Attila rock and roll útikönyve

Egy kezdő sofőr szabálytalansága miatt kilencen sérültek meg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek