Debrecen
2022-04-07

Legyél te is tűzoltó!

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltói és gépjárművezetői pozíciók betöltésére.

Papp-Kunkli Nóra tűzoltó főhadnagy, megyei szóvivő elmondta, hogy várják mindazok jelentkezését, akik 18. életévüket már betöltötték, középfokú végzettséggel rendelkeznek, valamint büntetlen előéletűek. Elsősorban egy egészségügyi papírt kell kitölteni a háziorvosnak, hogy alkalmasak a jelentkezésre, majd ezt követően egy fizikai alkalmassági vizsgán is meg kell jelenniük.

Az érdeklődőknek ezután részt kell venniük egy tanfolyamon, ami 2022 szeptemberében fog elindulni Budapesten. Ez egy 5,5 hónapos bentlakásos továbbképzés, amely elméleti és gyakorlati tudást is ad a tűzoltáshoz és a műszaki mentés feladatkörökhöz.

A szóvivő hozzátette, hogy a tanfolyam elvégzése után a lakóhelyükhöz legközelebbi laktanyában helyezik el a fiatalokat, ahol további oktatásokra kerül sor.

Az érdeklődők egészen április végéig jelentkezhetnek, a humánszolgálat minden héten két időpontban várja a jelentkezőket, de ezen kívül e-mailben és telefonon is meg lehet őket keresni.

Folytatjuk az etikettel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek