Debrecen
2022-02-28

Támogassa adója egy százalékával a Nagyerdei Kultúrpark lakóit!

Hazánk első vidéki állatkertje és egyetlen vidámparkja több mint hat évtizede gondoskodik az egymást követő generációk felejthetetlen kikapcsolódásáról az ország legrégebb óta bejegyzett természetvédelmi területén, a debreceni Nagyerdő szívében.

Az elmúlt két év során – különösen a koronavírus-veszélyhelyzet miatt két ízben elrendelt kényszerű zárvatartás idején – talán sosem látott mértékű társadalmi segítségnyújtásban részesült, aminek köszönhetően nemcsak működésének folytonosságát és biztonságát tudta megőrizni, hanem fennállása történetének leggazdagabb gyűjteményével, 200 állatfaj 900 egyedével és új vidámparki attrakciókkal várta vissza látogatóit.

Az intézmény sokrétű munkája – amely felöleli többek közt az állattartó helyek folyamatos korszerűsítését, a természetvédelmi oktatást, a fajmegőrzési programokban való részvételt, a botanikus kerti feladatokat, valamint a patinás élményelemek restaurációját – fokozódó kihívásokkal jár a takarmány- és építőanyagárak, illetve a közüzemi szolgáltatások árának drasztikus emelkedése következtében. Épp ezért a legkisebb támogatás is rengeteget számít: legyen szó akár jelképes örökbefogadásról, adományozásról vagy támogatói belépő megvásárlásáról, az intézmény a segítség minden formáját nagy hálával fogadja és fordítja arra, hogy lakói még nagyobb jólétben éljenek, szolgáltatásai pedig a kor elvárásainak megfelelően folyamatosan továbbfejlődjenek. Mindenki számára elérhető, közvetlen támogatási mód a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlása, amelyről 2022. május 20-ig rendelkezhetünk. Ez semmiféle plusz költséggel nem jár – ráadásul a nyilatkozat immár néhány kattintással, online is kitölthető és benyújtható –, az állatkert lakóinak azonban egy egész évre szóló segítséget jelent:

www.zoodebrecen.hu/egyszazalek

A lemorzsolódást csökkentették

Interjú a menekültek ellátásáról! #HelloDebrecen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek