Debrecen
2022-01-06

Megújul a Tócóskert

Újabb lakótelepen indul el a Zöld Város Program. A Tócóskertben közel 100 ezer négyzetméter újul meg. A munkálatok már elkezdődtek, az év során pedig zöldfelületi rekonstrukció mellett parkolót alakítanak ki, játszótereket és pihenőtereket újítanak meg.

A Tócóskertben 17 ezer ember életét teszik kényelmesebbé és szerethetőbbé ezzel a fejlesztéssel. A 100 ezer négyzetméterből 27 ezer négyzetméter zöldfelület fog megújulni, ez 140 kis fa, közel 4000 cserje és 3000 évelő növény ültetését jelenti. 

Emellett sétányokat, közösségi tereket, fedett rendezvényteret, filagóriát alakítanak ki. A közterületeken pedig utcabútorokat, több helyen fixen telepített páraoszlopokat helyeznek ki, kialakítanak egy kutyafuttatót valamint játszótereket és a sportpályát is megújítják. Erről Balázs Ákos, alpolgármester adott tájékoztatást. 

A kivitelező a Holló László sétányon kezdte meg a munkát: itt a macskaköves burkolatot először felbontják helyére pedig a sétány teljes hosszára térkő kerül.

Pósán László országgyűlési képviselő elmondta: régóta várt kialakítás ez a környéken élők és itt rendszeresen közlekedők részéről. 

Varga András önkormányzati képviselő hozzátette, hogy a beruházásnak fontos része a közlekedési lehetőségek javítása, így az áttaposások helyén új járdák épülnek a meglévőek pedig megújulnak. A parkolási problémák enyhítésére pedig a Kishegyesi úton 89 férőhelyes parkolót alakítanak ki. 

A beruházás része egy fedett rendezvénytér építése a Holló László sétány mentén, valamint egy filagória kilakaítása a Margit téren. A Tócóskert érintett részeinek megújítása 652 millió forintból valósul meg, amelyből 641 millió forint európai uniós támogatás. A befejezési határidő 2022 novembere.

 

A székelyföldi lovassport százmillió forintos támogatását kap

Csütörtökön több nagyobb beavatkozás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek