Debrecen
2021-11-26

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények digitális felzárkóztatására. Ezen törekvés mentén a társaság leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

Társaságunk elkötelezett az oktatási intézmények digitális felzárkóztatása mellett, Debrecen városával pedig évek óta szoros együttműködést folytatunk ennek mentén. Úgy gondolom, a Debreceni Szakképzési Centrum jelentős szerepet tölt be abban, hogy a várost immár a közép-kelet-európai régió egyik központjaként emlegetik – bízom benne, hogy társaságunk az átadott vékonykliensekkel hozzá tud járulni ahhoz, hogy az intézmény által biztosított képzési minőség még magasabb legyen.” – mondta el az eseményen Vidra László, a Delta Systems Kft. ügyvezető igazgatója. 

A Debreceni Szakképzési Centrum kerettantervében kulcsfontosságú tényező a digitális kultúra meghonosítása annak érdekében, hogy diákjaik a 21. századi munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő tudással gyarapodjanak. Ezen ambícióval áll összhangban a Delta által adományozott, összesen 1000 darab HP gyártmányú vékonykliens munkaállomás. 

Az új szakképzési törvény és a Szakképzés 4.0 stratégia megteremtette azt a jogi környezetet, amelynek köszönhetően magas színvonalú szakemberképzés valósulhat meg. A stratégia alapja három pilléren nyugszik: fontos, hogy a diákok vonzó környezetben, naprakész tudással rendelkező oktatóktól tanuljanak és számukra karrierlehetőséget jelentsen a szakképzés. A vonzó környezet akkor tud megvalósulni, ha megfelelő az infrastruktúránk, tanulóink jó minőségű, korszerűen felszerelt tanműhelyekben sajátíthatják el választott szakmájuk alapjait. A Delta eszközei ezen cél elérését támogatják" – tette hozzá az adományozás kapcsán Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.

 

 

 

Fotó: DSZC Beregszászi Pál Technikum

Melléktermék az antibiotikumok ellen

Életveszélyt okozó testi sértés Berettyóújfaluban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek