Debrecen
2021-04-08

Több mint 3 évre rács mögé kerül a csaló debreceni konyhafőnök

A vádlott több mint 12 millió forintos kárt okozott.

Jogerősen 3 év 2 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a debreceni konyhafőnököt, aki összesen több mint 12 millió forintos kárt okozott volt munkaadójának és egy másik cégnek.

A vádlott 2014-től egy kft. alkalmazásában állt, és három debreceni étteremben is konyhafőnökként dolgozott, többek között az árubeszerzés is a feladatai közé tartozott, majd 2015. márciusában elbocsájtották. A férfi ezután 2016. augusztusáig a beszállító cég előtt azt a látszatot keltette, hogy továbbra is ő az étterem séfje. Ez idő alatt a vendéglátóhely nevében, annak pecsétjével ellátott szállítólevélen adta le a megrendeléseket, de az árut már rendszeres haszonszerzésre törekedve maga szállította el a beszállító cég telephelyéről, és azzal sajátjaként rendelkezett. A vádlott összesen több mint 12 millió forint értékben vett fel árut, amiből a vádlott volt munkaadója majdnem 9,5 millió forintot kifizetett, a beszállító céget pedig 3 millió forintos kár érte.

A másodfokon eljáró Debreceni Törvényszék most a férfit 3 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint a vádlott vagyonára több mint 12 és fél millió forint vagyonelkobzást rendelt el.

Fotó: pixabay.com

Sokan nem próbálják ki a használt terméket vásárlás előtt

A Debreceni Állatkertbe új, különleges pálmaházi lakók érkeztek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek