Debrecen
2021-03-07

Haikuíró verseny

A MÉLIUSZ Újkerti Fiókkönyvtára immár hetedik alkalommal rendezi meg haikuíró versenyét, melyhez az idén társszervezőként csatlakozik a Tojama-Debrecen /Hajdú-Bihar Művészeti Csereprogram Társaság is.

A hagyományosan a magyar költészet napjához, illetve a Debreceni Költészeti Fesztiválhoz kapcsolódó eseményen az elmúlt évhez hasonlóan a személyes találkozást mellőzve, az otthon biztonságából vehetnek részt az érdeklődők.
A megmérettetésre bárki jelentkezhet, aki kedvet érez hozzá.


A versenyre szánt haikukat a haiku@meliusz.hu e-mail címre várjuk 2021. március 31-ig.

Nevezni a haiku szabályainak megfelelő, legfeljebb öt, magyar nyelvű haiku beküldésével lehet az alábbi két kategória egyikében:

KÖTÖTT TÉMA

1. „Ember a városban” (Debrecen a város napja egybeesik a magyar költészet napjával (április 11.), ennek alkalmából, a városi lét költői élményének megjelenítése)

és/vagy

2. „Harmadnapon” (Pilinszky János születésének 100. és halálának 40. évfordulója tiszteletére ismert versének vagy verseinek haiku-átiratai)

SZABADON VÁLASZTOTT TÉMÁBAN is várunk pályaműveket.

A nevezés csak akkor érvényes, ha tartalmazza a pályázó nevét, lakcímét, e-mail címét, a kategóriát, amelyben a pályázó indul.

A zsűri három győztest fog hirdetni kategóriánként.

A beérkezett művekből a zsűri által kiválasztott haikukat 2021. március 31. után a könyvtár Facebook-oldalán közzétesszük, a legtöbb kedvelést begyűjtő mű lesz a közönségdíjas.

A beérkezett haikukat Vitéz Ferenc művészeti író, és Pinczés István rendező értékeli.

Szerdáig további 400 ezer embert tudnak beoltani Magyarországon

Továbbra sem kell a lejáró okmányok miatt kormányablakba menni

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek