Debrecen
2020-12-21

A Júliatelepen hét utca útépítése és csapadékvíz-elvezetése valósult meg

„Az egykori Gördülőcsapágy Művek helyén lévő gazdasági terület jobb megközelíthetőségének biztosítása” elnevezésű európai uniós támogatású projekt keretében valósult meg 2020-ban hét debreceni utca csapadékvíz-elvezető rendszerének építése és útépítése.

A beruházásról Papp László polgármester, Tasó László országgyűlési képviselő és Becsky István önkormányzati képviselő beszélt 2020. december 21-én. Papp László polgármester szerint a júliatelepi utcák esetében egy 2016-ban elindított fejlesztési folyamat végére értünk, s a környék fejlesztése a jövőben is folytatódik. A városvezetés kiemelt célja, hogy Debrecen kertségi részei is intenzíven fejlődjenek. A Júliatelepen önkormányzati forrásból tavaly megújult a Gyűrű utca, idén pedig – európai uniós és önkormányzati forrásból további 7 – az Apafája, a Zólyom, a Kard, a Vályi Nagy Tibor, a Hetényi János, a Futó és a Kőrösi Csoma – utca fejlesztése történt meg. Az utóbbi időszak egyszerre nagy mennyiségű csapadékot eredményező időjárását figyelembe véve a beruházás során az eredetileg tervezett közel ezer csapadékvíz-szikkasztóbox számát megduplázták. A beruházás összesen 1 milliárd 247 millió forintba került, melyből 800 millió forint európai uniós támogatás, a többit az önkormányzat saját költségvetéséből biztosította. Amint azt a polgármester hangsúlyozta, 2021 a közlekedési fejlesztések, az útfejlesztések éve lesz Debrecenben, melyhez a források rendelkezésre fognak állni.

Tasó László országgyűlési képviselő szerint annak a minőségi változásnak a hatása, ami a városnak ezen a területén történt, azonnal érezhetővé válik. Az emberek mindennapi közérzetét meghatározza, milyen körülmények között indulnak el otthonról. Tasó László valószínűnek tartja, hogy a 2021-2027-es Versenyképes Magyarország Operatív Program keretében Debrecen összesen 43 milliárd forinthoz juthat, amit a város gazdaság- és infrastruktúra-fejlesztésre is felhasználhat. Ebben a városrészben a következő időszakban meghatározó jelentőségű lesz a 471-es főút további fejlesztése, erre vonatkozóan már minden döntést meghozott Magyarország Kormánya. Dolgoznak azon is, hogy a várost északkeletről és délkeletről elkerülő útszakaszok is megépüljenek az elkövetkezendő hét évben.

Becsky István, a terület önkormányzati képviselője ünnepinek minősítette ezt a napot a júliatelepiek számára, mivel ez a választókörzet talán eddigi legnagyobb fejlesztése. Becsky István külön is kiemelte, hogy mennyire rugalmas volt a városvezetés annak kapcsán, amikor a szikkasztóboxok számának megduplázására volt szükség, azt is meg tudták oldani.

Önkormányzati segítséggel, három városrészben járőrözik a tavaly alakult polgárőr-egyesület

Teljes kényszerhelyzeti gyakorlatot tartottak a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek