Café
2021-04-19

Környezettudatos digitális pop-up kiállítást rendez a MANK

reART - Kortárs környezet címmel digitális pop-up kiállítást rendez Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) az ÖKOINDUSTRIA 2021 Zöldipari Expo kiállítás részeként. Április 28-től a kiállítás elérhető lesz a www.alkotomuveszet.hu oldalon is.

A reART pop-up kiállításban olyan alkotásokkal találkozhatnak az érdeklődők, amelyek a környezettudatosságra, klímavédelemre és a fenntarthatóságra, aktuális környezeti jelenségekre reagálnak - olvasható a tájékoztatóban.
Tóth Richárd alkotása, a gleccserek zsugorodásával, ezáltal a tengerszint visszafordíthatatlan növekedésének problémájával foglalkozik. Süveges Rita Fossil Jetlag / A repülés alkonya című diptichonja egy repülőgép hajtóművét ábrázolja az égő naplementében, ezzel a légi közlekedés pazarló energiafogyasztására hívja fel figyelmet.
A környezetszennyezés Csizik Balázs Waste Suprematism fotósorozatában érhető tetten. A fotós ipari települések mentén, erősen szennyezett partszakaszokon készített képeket, hogy felhívja a figyelmet a műanyagszennyezés és a felelőtlen emberi beavatkozás problémáira. Régi tárgyakat hasznosít újra Horváth Lóczi Judit alkotásában, leginkább régi fa használati tárgyakat, új jelentésrétegeket adva nekik. Bács Emese festészetéhez használ hulladéktárgyakat: eldobott műanyagkupakokat, gyógyszertartókat és szivacsdarabokat.
Kiss Márta mobiltelefonjába merülő férfit ábrázol munkájában, ezzel a világunkat behálózó folyamatos virtuális fény- és zajszennyezésre utal. Bubla Éva a tiszta levegőhöz való alapvető jogot reprodukálja levélből készült arcmaszkjaival. Kelle Antal interaktív, virtuális tárgyaival pedig az emberi együttélés kérdéseire próbál mintákat találni matematikai és fizikai eszközökkel.
A MANK a kiállítás mellett kísérő programokkal is készül. Az online tárlat látogatói tárlatbemutatón is részt vehetnek, de megtekinthetik Mangi Kornélia kortárs táncművészeti előadását is..
 

vrzs \ brr

Győrszemerénél baleset történt

Professzori kinevezés

MTI

Szerző
Hasonló cikkek