Café
2021-03-11

Mi történik Berlinben?

Olyan kísérleti programot indítanak Berlinben, amely lehetővé teszi az előadóművészet működését a járványhelyzetben is.

A csütörtöki tájékoztatás szerint kísérleti programot indítanak el, amelyben több világhírű intézmény is résztvesz. Céljuk az, hogy működjön az előadóművészet a kialakult vírushelyzetben. Tavaly november óta kényszerszünetet tart ez az ágazat a járványlassító korlátozások miatt. A kísérleti újraindításának nyitánya a Bertolt Brecht által alapított Berliner Ensemble előadása és a Berlini Filharmonikusok hangversenye lesz március 19-én és 20-án.

Antigén gyorsteszttel kimutatott negatív lelettel és személyre szóló jegyekkel lehet majd belépni az előadásokra és hangversenyekre. A műsorkezdés előtt 12 órával kell megcsináltatni a tesztet, amely a jegy felmutatásával lehető teszi, hogy ingyen végezzék el. Az adott intézmény online jegyárusító szolgáltatásában legfeljebb két jegyet lehet majd vásárolni. A rendezvényeken emellett a maszk viselése és a másfél méteres távolság, valamint a fertőzéshigiéniai szabályok betartása kötelező lesz.

Az egyedülálló kísérletben kilenc esemény lesz megtekinthető, amelyek április 4-ig fognak tartani. Ezután elemzik és összesítik a tapasztalatokat. Remélhetőleg sikeres lesz a kísérlet és ezáltal újra tudják majd indítani a kultúrális intézményrendszert.

Idén is lesz Kecskeméti Tavaszi Fesztivál

Több mint félmilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol az Európai Bizottság vészhelyzeti intézkedésekre

Szabó Eszter

Szerző
Hasonló cikkek